Entertainment

Ronnie Flex: "De coronatijd heeft een goede impact op mijn leven gehad"

  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex: "De coronatijd heeft een goede impact op mijn leven gehad"

Ronnie Flex heeft na een moeilijke periode zijn plezier in het muziek maken weer gevonden. Dat vertelt de artiest in Op1. Door de coronatijd heeft hij zijn rust kunnen pakken en dat heeft hem goed gedaan.

Video niet beschikbaar

Slechte periode

In de documentaire De Vlucht van Ronnie, die in maart uitkwam, was te zien dat het niet heel goed ging met de rapper uit Capelle. "Ik zat eind vorig jaar en begin dit jaar best wel met mezelf in de knoop. Dat was 70 procent werkgerelateerd: de stress om te deliveren", vertelt Ronnie daarover.Het is voor hem heftig om de beelden uit de slechte periode terug te zien. "Ik zag de docu een week van tevoren. Ik moest na tien minuten al huilen tot het eind. Dat vond ik echt verschrikkelijk. Ik ben wel naar de première gekomen om een praatje te doen, maar ik heb hem niet gekeken. En daarna heb ik hem ook niet meer gekeken."

druk
De druk om te presteren was zo hoog, dat hij zijn plezier in het muziek maken een beetje verloor. "Ik heb vanaf 2017 een mooi album uitgebracht, de popprijs gewonnen en Edison prijzen. Vanuit dat punt kwam zo'n zware druk.", legt hij uit. "Elke week komen er weer andere artiesten uit de grond poppen als paddenstoelen. Dat doet iets met je. Dan ga je jezelf dingen wijs maken en is muziek maken niet meer zo leuk."

Corona

Gelukkig heeft Ronnie zijn passie voor muziek maken weer helemaal terug. "Wat dat betreft heeft de hele coronatijd wel een goede impact op mijn leven gehad", zegt Ronnie. "Die druk waarover ik het net sprak, waardoor ik me zo kut voelde...Het voelde gewoon alsof dat weg was, omdat het voor iedereen stilstond. Het was een pauze voor iedereen, er was geen werk. En in die tijd heb ik veel tijd met mijn dochter gespendeerd."

Ronnie gaat naar huis

Ronnie gaat de komende weken langs de theaters met zijn voorstelling Ronnie Gaat Naar Huis. En dat is heel anders dan wat hij gewend is. In plaats van de energie heel hoog te houden, zoals op grote festivals, pakt hij het nu anders aan. "In het theater leer ik rust te nemen."

In het theater krijgen fans een andere kant van Ronnie te zien. "Ik denk dat mensen vaak het beeld hebben dat ik een rapper of zanger ben en mijn ding doe met mijn microfoon en liedjes kom zingen, maar ik ben eigenlijk ook veel aan het produceren" vertelt hij. "Ik maak het grootste gedeelte van mijn eigen beats en dat laat ik ook zien in het theater." Daarnaast krijgen fans de kans om vragen te stellen aan Ronnie.

Ster advertentie
Ster advertentie