Films, Series & TV

Ronnie Flex is kwetsbaarder dan ooit in docu 'De Vlucht van Ronnie'

foto: VPRO
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex is kwetsbaarder dan ooit in docu 'De Vlucht van Ronnie'

Hoewel je je favoriete artiesten via allerlei verschillende kanalen op de voet kan volgen, sta je er misschien niet altijd bij stil wat er ondertussen allemaal gaande is in hun leven. Precies daarom besloot documentairemaakster Sacha Vermeulen om Ronnie Flex voor de tweede keer op zijn kwetsbaarste momenten vast te leggen. In de VPRO-docu De Vlucht van Ronnie is te zien hoe er achter het winnen van de Popprijs en het hooghouden van een succesvolle carrière een leven vol onzekerheden en verslavingen schuilgaat.

Video niet beschikbaar

"Ik hoop dat de jeugd er wat van op kan steken en kan zien dat geld niet alles is." - Ronnie Flex

Vader

De meesten zullen Ronnie kennen als de vrolijke artiest die overal zijn unieke stijl laat horen, van De Wereld Draait Door tot Lowlands. Dat dingen als prestatiedruk, vliegangst en de afwezigheid van zijn vader regelmatig door zijn hoofd spoken, is minder bekend. Sinds de rapper zelf ook vader is, is zeker dat laatste een pijnlijk punt. Dat Ronnie's vader voor kleindochtertje Nori's eerste verjaardag naar Nederland was overgekomen, is dan ook een van de meest speciale momenten uit de docu. "Daar heb ik veel kracht uit gehaald."

Verslaving

Er zijn twee dingen die naast Ronnie zelf de hele docu lang vaak in beeld komen: dochtertje Nori en joints. Duidelijk is dat Ronnie op beide verliefd is en dat is een onhandige combinatie. De rapper doet er alles aan om een goede vader te zijn en afkicken van wiet is daar een onderdeel van. Een flinke opgave, want Ronnie's dagelijkse jointjes blijken noodzakelijk bij het afrondingsproces van zijn langverwachte album. Na het succes van zijn vorige project, is de druk om te presteren tenslotte duidelijk voelbaar.

Perfectionistisch

Wanneer dat album af is en uitkomt, is nog steeds niet duidelijk. "Er is nog steeds werk aan de winkel. Ik wil dat het als één verhaal klopt. En ik doe best veel alleen - produceren en schrijven - dus dat vergt veel tijd. Voor je het weet ben je weer een half jaar verder en dan vind ik die eerdere liedjes al niet nice meer." Ronnie is kritisch, maar bewees eerder dat dat juist zijn kracht is. "Ik heb het altijd op dezelfde manier gedaan en dat heeft me hier gebracht."

De Vlucht van Ronnie is een vervolg op de VPRO-documentaire Alleen Met Iedereen uit 2017, waarin Ronnie Flex gevolgd werd terwijl hij aan zijn tweede album werkte. De Vlucht van Ronnie wordt zaterdag 7 maart om 22:05 uitgezonden op NPO3. Vanaf vrijdag 13 maart kun je de docu bekijken op het YouTube-kanaal van NPO3.

Ster advertentie
Ster advertentie