Entertainment

Cardi B door Billboard verkozen tot vrouw van het jaar

foto: AP
  1. Newschevron right
  2. Cardi B door Billboard verkozen tot vrouw van het jaar

Cardi B heeft een lekker jaar achter de rug met haar nummer 1-hit WAP en vanaf vandaag kan ze nog een prestatie aan haar lijstje toevoegen. De rapper is namelijk door Billboard uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Daarmee volgt ze Billie Eilish op, die vorig jaar de titel binnensleepte.

Vrouw van het jaar

Billboard maakte het nieuws gisteravond bekend op haar site. "In een jaar zoals geen ander, heeft Cardi B veel succes behaald met haar nummer één-hit WAP, een nieuwe modecollectie en haar politieke activisme", schrijft Billboard over de rapper. "Om zo'n succesvol jaar goed af te sluiten, wordt ze op 10 december tijdens Billboard's Women In Music-show uitgeroepen tot vrouw van het jaar."

Reactie

Cardi B laat op Instagram weten blij te zijn met de prijs. "Ik kan de statistieken erbij pakken, maar dan ben ik de hele dag bezig. Deze bitch heeft records gebroken." Verder bedankt ze haar Bardigang voor hun steun gedurende het jaar: "Zonder jullie aanmoedigingen in tijden dat de wereld tegen me was, zou ik dit niet hebben bereikt en had ik mijn stem niet in kunnen zetten voor verandering."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Billboard Women in Music

Op 10 december wordt niet alleen de prijs voor Vrouw van het Jaar uitgereikt, maar ook andere vrouwen mogen prijzen in ontvangst nemen. Jennifer Lopez zal de Icon Award ontvangen en de Britse popster Dua Lipa krijgt de Powerhouse Award. Ook Dolly Parton, Chloe x Halle en Jessie Reyez zullen een prijs ontvangen.

Ster advertentie
Ster advertentie