Entertainment

J.Lo ontvangt The People's Icon Award en geeft emotionele speech

foto: Instagram/Jennifer Lopez
  1. Newschevron right
  2. J.Lo ontvangt The People's Icon Award en geeft emotionele speech

Jennifer Lopez is tijdens de E! People's Choice Awards uitgeroepen tot The People's Icon of 2020. De 51-jarige artiest ontving de oeuvreprijs volgens People's Magazine "ter ere van haar werk gedurende haar decennialange carrière - van haar optreden tijdens de 2020 Super Bowl tot het begin van haar carrière als Selena Quintanilla in de film 'Selena' uit 1997".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Icoon

Voordat J.Lo de prijs in ontvangst mocht nemen, werd ze toegesproken door Renee Zellweger en Nicole Kidman. De actrices hadden mooie woorden voor haar. "Als iemand jou ooit vertelde dat je het niet moest doen, was jij alweer meteen bezig om te bewijzen dat ze ongelijk hebben", aldus Zellweger. Kidman noemde J.Lo de definitie van een icoon.

Belangrijk in het leven

Jennifer Lopez begon haar dankwoord door te zeggen dat 2020 haar heeft laten inzien wat belangrijk is in het leven. "Voor 2020 waren we alleen maar bezig met het winnen of genomineerd worden voor awards of we dachten er alleen maar aan wie de meeste platen of filmkaartjes had verkocht." De superster zegt nu te weten wat er echt toe doet.

Quote

"Mensen, wij allemaal, samen. Elkaar helpen, elkaar liefhebben, aardig zijn voor elkaar."

Jennifer Lopez

Volgens J.Lo is dat het belangrijkste aan haar werk. "Ik heb me gerealiseerd dat ik daarnaar streef in alles wat ik doe: mensen bereiken, raken. Ik geloof dat dat alles is wat we willen: ervaringen delen, zodat we weten dat we er niet alleen voor staan."

Kansen

Jennifer Lopez heeft in haar carrière ontzettend veel weten te bereiken, maar - zoals ze ooit al eens zong in Jenny from the Block - ze zal nooit vergeten waar ze vandaan komt. "Als een Latina en als een vrouw moeten we soms twee keer zo hard werken om kansen te krijgen. Soms maakten mijn grote dromen en ambitie mensen om me heen nerveus: 'Je kan geen actrice zijn', 'Je bent actrice en je wil zingen?', 'Je bent een artiest, je zal niet serieus worden genomen als zakenvrouw'. Hoe vaker ze zeiden dat ik iets niet kon doen, hoe meer ik wist dat ik het juist moest doen."

J.Lo wil meisjes over de hele wereld inspireren dat zij ook kunnen doen wat ze willen, hoeveel dingen ze ook willen doen: "En om trots te zijn op wie je bent, ongeacht waar je vandaan komt. Ik wil dat ze weten dat je dromen alleen maar kunnen worden beperkt door je eigen verbeeldingskracht, vastberadenheid en je bereidheid om nooit op te geven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grootste prijs

Natuurlijk bedankte Lopez in haar speech ook haar familie, vrienden en haar fans voor alle steun. "De ware maatstaf van mijn succes zit niet in verkochte filmkaartjes of platen, maar uit de liefde die ik van jullie allemaal voel."

De artiest sloot haar speech af door te zeggen dat ze de prijs met grote nederigheid en dankbaarheid ontvangt. "Als ik ook maar iemand heb geraakt op welke manier dan ook, dan is dat de grootste prijs die ik ooit mag ontvangen."

Ster advertentie
Ster advertentie