Entertainment

Zendaya schrijft geschiedenis met Emmy voor hoofdrol in 'Euphoria'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zendaya schrijft geschiedenis met Emmy voor hoofdrol in 'Euphoria'

Zendaya heeft gisteren bij de uitreiking van de Emmy Awards geschiedenis geschreven. Ze won als jongste actrice ooit de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie. De 24-jarige actrice kreeg de prestigieuze prijs voor haar rol van de drugsverslaafde tiener Rue in de populaire HBO-serie Euphoria.

Jongste winnaar

De andere kanshebbers in Zendaya's categorie waren Jennifer Aniston (The Morning Show), Olivia Colman (The Crown), Jodie Comer (Killing Eve), Laura Linney (Ozark) en Sandra Oh (Killing Eve). De algemene verwachting was dat een van haar oudere collega's de prijs zou pakken, maar tot grote verbazing van onder andere de actrice zelf was het dus Zendaya die de Emmy in ontvangst mocht nemen. In haar digitale speech zei ze: "Ik wil nog zeggen: er is hoop voor jonge mensen. Onze serie laat dat misschien niet altijd zien, maar er is hoop."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ru Paul's Drag Race
Ook Ru Paul's Drag Race viel in de prijzen gisterenavond. Het programma won voor het derde jaar op rij de Emmy voor beste competitieprogramma. Presentator Ru Paul won zelf voor het vijfde jaar op rij de Emmy voor beste reality-presentator. Hij droeg de prijs op aan de onlangs overleden deelnemer Chi Chi DeVayne.

Virtuele emmy's

De uitreiking van de 72e Emmy Awards vond dit jaar virtueel plaats met Jimmy Kimmel als host. Geen rode loper dus, maar een leeg theater en winnaars die hun prijs thuis via een scherm in ontvangst namen. De grote winnaar van de avond was de comedyserie Shitt's Creek, die negen Emmy's won. Ook de series Succession en Watchmen wonnen meerdere awards.

Ster advertentie
Ster advertentie