Films, Series & TV

Geheime quarantainefilm 'Malcolm & Marie' voor $30 miljoen gekocht door Netflix

foto: Netflix - Malcolm & Marie
  1. Newschevron right
  2. Geheime quarantainefilm 'Malcolm & Marie' voor $30 miljoen gekocht door Netflix

Netflix heeft flink wat geld weggelegd voor de film Malcolm & Marie. De zwart-witfilm, met in de hoofdrol Tenet-acteur John David Washington en Euphoria-ster Zendaya, is een geheimzinnig project dat de acteurs hebben opgenomen in quarantainetijd. De streamingdienst heeft blijkbaar veel vertrouwen in de mysterieuze titel, want er is $30 miljoen betaald, terwijl er pas twee minuten aan promomateriaal naar buiten is gebracht, zo meldt Vulture.

quarantaineverzoekje

Malcolm & Marie is geschreven en geregisseerd door Sam Levinson, het brein achter het succesvolle Euphoria. Toen duidelijk werd dat de opnames van het tweede seizoen van de serie stop werden gezet vanwege de coronacrisis, belde Zendaya hem op met de vraag of hij niet een film kon schrijven met haar in de hoofdrol. Zo gezegd, zo gedaan: een kleine week later was er een script en een tegenspeler in de vorm van John David.

De film werd vervolgens geheel veilig volgens de coronaregels opgenomen. Er werd met een klein team gewerkt, iedereen werd regelmatig getest, de boel werd grondig gereinigd en niemand mocht het terrein verlaten tijdens de opnameperiode.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verhaal

De verhaallijn van de lockdown-film wordt vergeleken met Netflix-film A Marriage Story. Zendaya en John David spelen een koppel dat aan de praat raakt over hun exen. Dat begint luchtig maar wordt natuurlijk al snel intens totdat hun relatie in gevaar lijkt te komen. Verder is er weinig bekend, Levinson heeft namelijk maar weinig over zijn project losgelaten. Pas toen hij een platform nodig had om de film uit te brengen, bracht hij het naar buiten. Onder andere HBO, Apple en Amazone waren geïnteresseerd, maar het is Netflix die de film binnen heeft gesleept. Hoe dat uitpakt, moet nog blijken, maar de geheimzinnigheid rondom de titel heeft al veel filmliefhebbers nieuwsgierig gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie