Entertainment

Nas kondigt concert in AFAS Live aan ter ere van 30-jarig jubileum 'Illmatic'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nas kondigt concert in AFAS Live aan ter ere van 30-jarig jubileum 'Illmatic'

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Nas in Nederland te bewonderen was op het podium. Ook dit jaar doet hij ons kikkerlandje weer aan, want de hiphoplegende staat op 5 november in de AFAS Live, zo meldt hij op Instagram.

Klassiekers

"Nederland! Ik kom met mijn 'Ilmatic' 30-jarig jubileum-tour naar AFAS Live, Amsterdam in november", aldus Nas. Kaarten voor het concert zullen aanstaande donderdag in de verkoop gaan. Fans kunnen in elk geval een setlist vol klassiekers verwachten tijdens het optreden van de legendarische rapper.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

30 jaar geleden

Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat Nas zijn debuutalbum Illmatic uitbracht. De plaat werd door velen bestempeld als een instant classic en wordt tot de dag van vandaag beschouwd als één van de beste albums ooit gemaakt. De destijds negentienjarige rapper uit Queensbridge maakte op Illmatic een diepe indruk op hiphopfans vanwege zijn complexe rijmschema's, spoken word-achtige delivery en grimmige weergave van het leven in Queens. Daarnaast is Illmatic één van de eerste hiphopalbums waaraan verschillende hoog aangeschreven producers meewerkten. Vóór de release van Illmatic was het doorgaans zo dat één producer de beats voor zijn rekening nam op een album.

Nieuw album

Nas viert vandaag niet alleen de release van zijn debuutalbum, maar ook de release van zijn nieuwe single Define My Name. De track is geproduceerd door DJ Premier die verantwoordelijk was voor drie beats op Illmatic, namelijk die van N.Y. State of Mind, Memory Lane (Sittin' in da Park) en Represent. Het einde van de Define My Name bevat ook nog een leuke verrassing: Nas en DJ Premier gaan eindelijk samen een plaat maken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie