Music

Wu-Tang Clan en Nas treden binnenkort samen op in Ziggo Dome

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Wu-Tang Clan en Nas treden binnenkort samen op in Ziggo Dome

De hiphopformatie Wu-Tang Clan en de Amerikaanse rapper Nas komen deze zomer naar Nederland. Ze zullen op 6 juni samen optreden in de Ziggo Dome, zo meldt concertorganisator Mojo. De samengestelde groep tourt deze zomer met hun NY State of Mind-tour door Europa. De kaartverkoop start vrijdag 3 maart.

NY State of Mind

De tour begint niet pas deze zomer. De groep begon vorig jaar al met optreden in St Louis in de Verenigde Staten en is vanaf mei in Nieuw-Zeeland te zien. In juni trekken Wu-Tang Clan en Nas door verschillende Europese steden. Zo staan de hiphopartiesten ook in Stockholm, Kopenhagen, Berlijn, Parijs, Dublin, Glasgow en Londen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan is ontstaan in 1992 in New York en bestond uit tien leden. Inmiddels heeft de groep nog negen leden, waaronder de rapper RZA, Method Man en Cappadonna. Het tiende lid van de groep, Ol' Dirty Bastard, overleed in 2004 aan een overdosis.

Nas

Nas, wiens echte naam Nasir Jones is, maakte zijn debuut in 1994 met het album Illmatic. Hij werd daarnaast voornamelijk bekend door de platen If I Ruled the World en Hate Me Now. Zijn nieuwste album King's Disease werd in 2021 én 2022 bekroond met een Grammy.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie