Entertainment

Donald Trump komt, een dag na hoge straf, met zijn eigen sneaker

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Donald Trump komt, een dag na hoge straf, met zijn eigen sneaker

Slechts een dag na het ontvangen van een forse boete in zijn fraudezaak heeft Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, zijn debuut in de modewereld gemaakt met de lancering van zijn eigen sneakercollectie.

NEVER SURRENDER HIGH TOPS

De onthulling van de Trump Sneakers vond plaats tijdens Sneaker Con, een evenement gericht op sneakerliefhebbers, in Philadelphia. Deze nieuwe lijn, genaamd Never Surrender High-Tops, kenmerkt zich door een opvallende gouden kleur met een afbeelding van de Amerikaanse vlag op de kraag en is geprijsd op 399 dollar. Fris zijn ze dus niet bepaald. Trump, die zijn idee na meer dan een decennium tot leven zag komen, uitte zijn optimisme over het succes van de sneakers tijdens de lancering. "Ik wil dit al twaalf, dertien jaar doen en ik denk dat het een groot succes gaat worden," vertelde hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GEEN POLITIEKE DOELSTELLING

Bovendien omvat de collectie twee varianten van de sneakers, beide versierd met een 'T' en '45' aan de zijkant, een ode aan Trumps achternaam en zijn presidentschap als de 45e president van de VS. Het beheer van de verkoopwebsite is in handen van CIC Ventures LLC, een onderneming van Trump, waarbij nadrukkelijk wordt vermeld dat dit initiatief geen politieke affiliatie of doelstelling heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HOGE BOETE

Deze verrassende stap in de modewereld volgde op een oordeel van een rechter in New York, waarbij Trump een boete van bijna 355 miljoen dollar (ongeveer 330 miljoen euro) kreeg opgelegd wegens civiele fraude. Een gebeurtenis die wijdverspreid in de media werd besproken. Volgens de openbaar aanklager claimden Trump en zijn bedrijven namelijk tot ruim 3 miljard euro meer waard te zijn dan eigenlijk het geval was.

Ster advertentie
Ster advertentie