Entertainment

Dealer fatale pillen Mac Miller veroordeeld tot 11 jaar cel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dealer fatale pillen Mac Miller veroordeeld tot 11 jaar cel

De 39-jarige Ryan Michael Reavis is veroordeeld tot bijna elf jaar cel voor betrokkenheid bij de dood van Mac Miller. Reavis is een van de drie drugsdealers die de rapper voorzag van pillen waar de sterke pijnstiller fentanyl in bleek te zitten en die uiteindelijk leidden tot Millers fatale overdosis.

Tussenpersoon

Reavis was naar eigen zeggen een tussenpersoon in de drugsdeal. Hij zegt geen idee te hebben gehad dat de oxycodonpillen, die hij leverde aan dealer Cameron James Pettit (30), fentanyl bevatten, zo meldt Rolling Stone. Ook zegt hij er pas achter te zijn gekomen dat zijn pillen voor Millers dood hadden gezorgd toen hij een jaar later werd opgepakt. Hij was toen in het bezit van drie wapens en dealde naar verluidt nog drugs. "Ik voel me vreselijk. Dit is niet wie ik ben. Mijn perspectief is veranderd", sprak hij in de rechtszaal.

Overdosis

Mac Miller kwam op 7 september 2018 op 26-jarige leeftijd om het leven door een overdosis. Hij was in de veronderstelling de drug oxycodon te nemen, maar nam in plaats daarvan zonder dat hij het wist fentanyl in. Hij nam de pillen in combinatie met cocaïne en alcohol, wat hem uiteindelijk fataal werd.

Twee andere betrokkenen

Reavis is de tweede persoon die de cel in gaat voor Mac Millers dood. Stephen Walter (48), die de pillen leverde aan Reavis en hem opdracht gaf deze te bezorgen, bekende vorig jaar schuld en accepteerde een celstraf van 17 jaar. Tegen Pettit, Millers dealer, loopt nog een rechtszaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Statement moeder

In de rechtszaal werd nog een emotioneel statement van Mac Millers moeder voorgelezen. "Mijn wereld werd donker toen Malcom deze wereld verliet. Hij was mijn persoon, meer dan een zoon. We hadden een diepe band die onvervangbaar is en spraken bijna elke dag over alles - zijn leven, plannen, muziek en dromen. (...) Hij wilde leven en was enthousiast over de toekomst."

Ster advertentie
Ster advertentie