Entertainment

Beyoncé en Blue Ivy openen Oscars met optreden vanuit Compton

  1. Newschevron right
  2. Beyoncé en Blue Ivy openen Oscars met optreden vanuit Compton

De 94e uitreiking van de Oscars wordt overschaduwd door de klap van Will Smith aan Chris Rock, maar er is natuurlijk nog veel meer gebeurd. Zo gaf Beyoncé na jaren eindelijk weer eens een optreden. De superster opende de awardshow met een performance van het Oscar-genomineerde Be Alive, de soundtrack van de film King Richard.

Optreden

Het optreden werd live uitgezonden vanaf de Tragniew Park Tennis Courts in Compton. Dat is de plek waar de film King Richard zich grotendeels afspeelt en waar tennissers Venus en Serena Williams trainden. Beyoncé werd vergezeld door een groot orkest, King Richard-actrices Saniyya Sidney en Demi Singleton en de Compton Cowboys. Ook haar dochter Blue Ivy danste nog even mee tussen de dansers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

No Time To Die

Beyoncé was met Be Alive genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Original Song. Helaas greep de zangeres naast de prijs. Die ging namelijk naar Billie Eilish en haar broer Finneas O'Connell voor No Time to Die, de soundtrack van de gelijknamige James Bond-film. De twee performden hun track ook live tijdens de awardshow.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Winnaars

De belangrijkste prijs van de avond, die voor Beste Film, ging dit jaar naar CODA (Child Of Deaf Parents). Deze film van Apple+ gaat over een meisje met dove ouders. Jessica Chastain mocht de Oscar voor Beste Actrice mee naar huis nemen voor haar rol in The Eyes of Tammy Faye. Will Smith won de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol in King Richard.

Ster advertentie
Ster advertentie