Films, Series & TV

Sean Penn roept op tot boycot van Oscars als Zelenski niet komt

foto: ANP/EPAfoto: ANP/EPA
  1. Newschevron right
  2. Sean Penn roept op tot boycot van Oscars als Zelenski niet komt

Hollywood maakt zich op voor de 94e uitreiking van de Oscars, maar volgens Sean Penn zou dit alleen door moeten gaan als president Volodymyr Zelensky komt spreken. In gesprek met CNN roept de 61-jarige acteur zelfs op tot een boycot als het niet gebeurt.

Toespraak Zelensky

Amy Schumer is zondagavond een van de presentatoren tijdens de uitreiking van de Oscars. Eerder deze week kwam ze met het idee om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een toespraak te laten houden tijdens de belangrijkste filmprijzen ter wereld.

Obscene beslissing

Volgens Sean heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences echter besloten om hem geen spreektijd te geven. "Als dat zo is, dan is dat de meest obscene beslissing uit de filmgeschiedenis", zei Penn tegen CNN. Vervolgens riep hij op om de uitreiking te boycotten.

Protesteren

De acteur, die zelf twee Oscars in zijn bezit heeft, begrijpt dat het voor veel genomineerden moeilijk zou zijn om niet te komen, maar Sean noemt het evenement "meer dan alleen een moment voor mensen in de filmindustrie om hun succes te vieren". Volgens hem is het ook een moment om te protesteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Werk in Oost-Europa

Sean werkt aan een documentaire over de Russische inval in Oekraïne. Verder doet zijn organisatie CORE Foundation veel humanitair werk in Oost-Europa. Vorige week was de acteur nog in Krakau om te praten met de autoriteiten van de Poolse stad over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Ster advertentie
Ster advertentie