Up 2 Date

Rusland doet opvallend voorstel om EK Voetbal 2028 of 2032 te organiseren

foto: ANP | Stadion in Sint-Petersburg
  1. Newschevron right
  2. Rusland doet opvallend voorstel om EK Voetbal 2028 of 2032 te organiseren

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn alle Russische voetbalteams verbannen van internationale wedstrijden, waaronder het WK. Dat weerhoudt Rusland er niet van om te proberen de organisatie van het EK in 2028 of 2032 binnen te halen. De Russische voetbalbond (RFU) heeft namelijk een intentieverklaring afgegeven bij de UEFA, waarmee ze aangeven interesse te hebben het Europese toernooi naar Rusland te halen.

Aanvraag voorbereiden

Rusland heeft nu tot april volgend jaar de tijd om de aanvraag verder voor te bereiden. Alexander Dyukov, voorzitter van de RFU, benadrukt dat het land ervaring heeft met het organiseren van grote sporttoernooien. Zo vond het WK van 2018 in Rusland plaats en was Sint-Petersburg een van de speelsteden van het afgelopen EK.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opvallend

Het voorstel van Rusland zorgt voor verbazing, omdat het land door de oorlog tot nader order van alle sportevenementen is verbannen en momenteel geen kampioenschappen mag organiseren. Zo werd Spartak Moskou vorige maand door de UEFA uit de Europa League gehaald en moet het Russische nationale elftal het aankomende WK in Qatar missen.

Andere geïnteresseerden

Er zijn meer landen geïnteresseerd in het organiseren van aankomende EK's. Zo heeft het Verenigd Koninkrijk zich samen met Ierland aangemeld voor het toernooi van 2028 en Italië voor dat van 2032. Turkije heeft net als Rusland interesse in beide EK's. De gastlanden voor de toernooien worden volgend jaar september door de UEFA gekozen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie