Sport

KNVB: voorlopig geen wedstrijden tegen Rusland en Belarus

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNVB: voorlopig geen wedstrijden tegen Rusland en Belarus

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft vandaag bekendgemaakt voorlopig niet tegen Rusland en Belarus te gaan spelen. Polen, Tsjechië, Zweden en Engeland waren Nederland al voor met een soortgelijk besluit.

Verklaring

"We hopen met heel ons hart dat de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk stopt", klinkt het op de website van de KNVB. "De ernst en omvang van de aanhoudende agressie van Rusland en het daaraan meewerken door Belarus, maken dat de KNVB dit besluit heeft genomen."

"De afgelopen dagen heeft hierover veelvuldig contact plaatsgevonden met de overige nationale voetbalbonden, UEFA en FIFA. Dit blijven wij doen zolang het conflict duurt", aldus de KNVB.

Oranjevrouwen

Het mannenelftal van Oranje had voorlopig geen duel met een van beide landen op het programma staan, maar de Nederlandse vrouwen wel. Zij zouden het op 12 april opnemen tegen Belarus in de kwalificatiereeks voor het WK aankomende zomer. Dat duel is nu dus door de KNVB geschrapt.

Update 19.00 uur:
De FIFA en UEFA hebben besloten alle Russische nationale elftallen per direct uit de internationale voetbaltoernooien te zetten. Het besluit betekent onder meer dat Rusland niet tegen Polen zal spelen op 24 maart. Polen had al aangegeven niet tegen de Russen te willen spelen. Het Russische vrouwenteam had zich geplaatst voor het EK van komende zomer, waar de Oranjevrouwen een van de tegenstanders zou zijn in de groepsfase. In clubverband werd Spartak Moskou eerder vandaag uit de Europa League gezet.

Ster advertentie
Ster advertentie