Sport

UEFA diskwalificeert Spartak Moskou uit Europa League

  1. Newschevron right
  2. UEFA diskwalificeert Spartak Moskou uit Europa League

De Europese voetbalbond UEFA heeft Spartak Moskou uit de Europa League gehaald vanwege de oorlog in Oekraïne, meldt BILD. De club van Quincy Promes was nog de enige Russische deelnemer in alle drie de Europese clubtoernooien.

Gediskwalificeerd

Spartak Moskou zou het in de achtste finale opnemen tegen RB Leipzig, maar daar is door de UEFA nu een streep door gezet, waardoor de Duitse club doorgaat naar de kwartfinale zonder in actie te komen. Eerder werd al besloten dat Spartak in ieder geval niet in Rusland mocht spelen en nu is de stekker er definitief uitgetrokken. "We blijven in nauw contact met de bonden en hebben vertrouwen in de UEFA en hun besluit. We gaan ervan uit dat de wedstrijden worden gecanceld", liet Oliver Mintzlaff, voorzitter van RB Leipzig, toen weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste Russische club

De Russische club, waar Promes sinds een jaar weer actief is, plaatste zich als winnaar van de groep voor de knock-outfase van de Europa League. Door de diskwalificatie is er geen enkele Russische club meer actief in de Champions League, Europa League en Conference League.

Ster advertentie
Ster advertentie