Entertainment

Kanye West voor miljoenen aangeklaagd door Amerikaans techbedrijf

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West voor miljoenen aangeklaagd door Amerikaans techbedrijf

Een Amerikaans techbedrijf heeft Kanye West aangeklaagd voor 20 miljoen dollar. De rapper zou het bedrijf MyChannel een heleboel dingen hebben beloofd, om er vervolgens zonder betaling met technologie vandoor te gaan die MyChannel heeft ontwikkeld, meldt TMZ.

videoproducties en technologie

Het bedrijf is gespecialiseerd in videoproducties en technologie rondom spullen verkopen op internet. Die twee dingen zou Kanye hebben gebruikt voor het opzetten van zijn inmiddels beroemde Sunday Service en voor de verkoop van zijn Yeezy-producten. Kanye zou in 2018 mondeling hebben toegezegd om in de toekomst 10 miljoen dollar in MyChannel te investeren, maar heeft dat uiteindelijk nooit gedaan.

twee keer verhuisd

De ondernemers beweren dat ze vanwege de plannen van Kanye tot twee keer aan toe hun hoofdkantoor hebben verhuisd. Eén keer naar Calabasas in Californië, waar de rapper met zijn vrouw Kim Kardashian en hun vier kinderen woont, en één keer naar Chicago toen Kanye had aangegeven dat dat toch handiger voor hem was.

10.000 manuren

Het bedrijf stelt volgens TMZ dat het in zes maanden tijd 10.000 manuren en zo'n 7 miljoen dollar in de samenwerking met Kanye heeft gestoken. Na dat half jaar zou MyChannel echter niets meer van de rapper hebben vernomen.

Ster advertentie
Ster advertentie