Entertainment

In meerdere staten kan niet gestemd worden op Kanye West

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. In meerdere staten kan niet gestemd worden op Kanye West

Wie in Amerika op Kanye West wil stemmen bij de presidentsverkiezingen, kan dat in sommige staten niet doen. De naam van Kanye zal in meer Amerikaanse staten niet op op het stembiljet voor de aanstaande presidentsverkiezing staan. Na Wisconsin lieten vrijdag ook de kiesraden van Ohio, Illinois en West Virginia weten dat de 43-jarige rapper niet aan de gestelde voorwaarden heeft voldaan om mee te mogen doen.

stemmen stelen van joe biden

Kanye kondigde in juli aan dat hij een poging wil wagen om president van de Verenigde Staten te worden. Volgens verschillende media zouden Republikeinse advocaten en/of invloedrijke personen hem daarbij helpen in de hoop dat de rapper stemmen weg zou trekken bij de Democraat Joe Biden. Dat zou met name in de swing states (staten waar geen van de presidentskandidaten duidelijk de winnaar gaat worden) goed kunnen zijn voor Donald Trump.

neppe handtekeningen

In vier staten is dat in elk geval niet gelukt. In Illinois, waar West woont, is hij in november niet verkiesbaar omdat de benodigde 2500 handtekeningen ontbreken. De leden van de kiesraad stemden unaniem tegen. Volgens woordvoerder Matt Dietrich waren ongeveer 1300 handtekeningen niet echt of stond de ondertekenaar niet geregistreerd op het opgegeven adres.

deadline niet gehaald

Ook in West Virginia en Ohio kregen West en zijn running mate Michelle Tidball onvoldoende steun of klopte er iets niet op de ingeleverde papieren. In Wisconsin haalde zijn campagneteam, evenals in andere staten, de deadline van 4 augustus niet. Onder andere Utah, Arkansas, Oklahoma en Colorado zouden Wests nominatie al wel hebben geaccepteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie