Entertainment

Millie Bobby Brown schrijft geschiedenis met salaris voor 'Enola Holmes 2'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Millie Bobby Brown schrijft geschiedenis met salaris voor 'Enola Holmes 2'

Millie Bobby Brown heeft een aanzienlijk hoog bedrag gekregen voor haar rol in Enola Holmes 2. Volgens Daily Mail is er nog nooit eerder een actrice onder de twintig jaar geweest aan wie zo'n hoog salaris vooruit werd betaald.

10 miljoen dollar

Millie kennen de meeste mensen van haar rol als Eleven in Stranger Things, maar ze is ook bekend van de Netflix Original Enola Holmes die uitkwam in 2020. Hierin speelt Millie de rol van Enola, de tienerzus van Sherlock Holmes.

De achttienjarige actrice zou voor Enola Holmes 2 een bedrag van 10 miljoen dollar hebben gekregen. Nooit eerder werd zo'n hoog bedrag vooruit betaald aan een actrice die jonger is dan twintig jaar. Hiermee schrijft Millie geschiedenis. Voor het eerste deel van de film ontving de actrice 6,1 miljoen dollar. Daar is het geld dat ze verdiende als producer nog niet eens bij opgeteld. Voor die rol verdiende ze 500.000 dollar extra.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Films en series

Voor andere films en series kreeg Millie ook een hoop geld. Ze begon aan Stranger Things met hetzelfde salaris als de andere jonge co-stars (20.000 dollar per aflevering), maar verdient inmiddels 50.000 per aflevering meer dan de rest. In seizoen 3 verdiende Millie maar liefst 300.000 dollar per aflevering. Voor de film Godzilla: King of the Monsters, die in 2019 uitkwam, ontving ze 1 miljoen dollar.

Beautymerk en model

Verder verdient Millie een aardig zakcentje met haar eigen beautymerk Florence By Mills en haar werk als model. In 2017 tekende ze bij een modellenbureau en inmiddels heeft ze model gestaan voor onder andere Calvin Klein en Louis Vuitton.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie