Entertainment

Moeder YNW Melly dient klacht in tegen hoofdrechercheur in moordzaak

foto: YouTube: Crime & Law Network
  1. Newschevron right
  2. Moeder YNW Melly dient klacht in tegen hoofdrechercheur in moordzaak

Jamie King, de moeder van de Amerikaanse rapper YNW Melly, heeft een officiële klacht ingediend tegen hoofdrechercheur M. Moretti. King beweert dat de detective "buitensporig geweld" heeft gebruikt tijdens het verhoor van haar zoon. Deze nieuwe ontwikkeling heeft geleid tot een Brady-verzoek, dat is gericht op het onthullen van eventueel ontlastend bewijsmateriaal tegen de detective.

BRADY-VERZOEK

Advocaat Stuart Adelstein, die YNW Melly verdedigt, diende het Brady-verzoek in bij de rechtbank. Een Brady-verzoek is bedoeld om bewijsmateriaal op te vragen dat gunstig kan zijn voor de verdediging en mogelijk een rol kan spelen bij het verminderen van de strafmaat. "De hoofdrechercheur is onder onderzoek en er zijn uitspraken gedaan over zijn gebruik van buitensporig geweld tegen een potentiële getuige in deze zaak", zei Adelstein.

GEEN LIEVERDJE

In het eerste proces tegen YNW Melly, dat mislukt eindigde, bevestigde hoofdrechercheur Joseph T. Moretti dat hij dreigementen had geuit tegen de manager van YNW Melly. Hij had gedreigd met deportatie en gevangenisstraf. Moretti heeft dus al eerder laten zien dat hij geen lieverdje is, en absoluut geen fan van de rapper.

KEERPUNT?

De politie heeft aangekondigd de beweringen te onderzoeken. YNW Melly werd in 2019 gearresteerd op beschuldiging van dubbele moord en riskeert levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. Bij veroordeling kan hij de doodstraf krijgen. Of de klacht een keerpunt kan zijn in de langlopende zaak, is niet duidelijk. Wel laat het zien dat het kamp van YNW Melly er alles aan doet om hem vrij te krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie