Entertainment

Kim Kardashian na Balenciaga-commotie toch ambassadeur voor merk: "Geen integriteit"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kim Kardashian na Balenciaga-commotie toch ambassadeur voor merk: "Geen integriteit"

Deze week is bekendgemaakt dat Kim Kardashian de nieuwe brand ambassador van Balenciaga is. Hoewel Kim vaak te zien is in de kleding van het merk reageren ook veel fans verbaasd op het nieuws. De realityster heeft namelijk na de omstreden Balenciaga-campagne laten weten dat ze haar relatie met het merk goed zou evalueren.

Ambassadeur

In een verklaring deelt Kim Kardashian dat ze de nieuwe ambassadeur van Balenciaga is. "De ontwerpen van Balenciaga maken al een aantal jaren deel uit van mijn looks – en van mijn meest iconische modemomenten. Dit historische modehuis omarmt moderniteit, vakmanschap en hanteert een innovatieve benadering van design onder Demna. Voor mij is deze langdurige relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen en de toewijding om te doen wat goed is. Ik ben enthousiast over dit volgende hoofdstuk voor het merk en om hun ambassadeur te worden."

Dit betekent dus dat Kim nog vaker kleding van het merk zal dragen en waarschijnlijk met grote evenementen dus gehuld zal zijn in Balenciaga. Ook zal ze te zien zijn in de campagnes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omstreden campagne

Het is geen nieuws dat Kim Kardashian groot fan is van Balenciaga. Waar fans alleen op stuitten, is dat Balenciaga in 2022 een omstreden campagne uitbracht waarna het merk door velen werd geboycot. Ook Kim heeft daar toen op gereageerd.

In de campagne waren namelijk jonge meisjes te zien met knuffelberen die bondagekleding droegen. Het merk heeft toentertijd een verklaring uitgebracht waarin ze hun excuses aanboden. Aangezien Kim Kardashian een grote fan van het merk was, verwachtten fans ook dat zij een statement zou uitbrengen. Een paar dagen na het schandaal reageerde de realityster hierop met verschillende berichten, waarin ze liet weten geschokt te zijn. "Wat mijn toekomst bij Balenciaga betreft: ik ben momenteel mijn relatie met het merk opnieuw aan het evalueren, waarbij ik kijk naar hun bereidheid om verantwoordelijkheid te aanvaarden voor iets dat nooit had mogen gebeuren – en de acties die ik verwacht dat ze zullen ondernemen om kinderen te beschermen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

Toch is ze nu wel ambasadeur voor het merk en is niet iedereen even enthousiast hierover. Zo refereren veel X-gebruikers naar haar statement, waarin ze diep geschokt zou zijn en haar relatie met het merk zou evalueren. "Hetzelfde merk dat kinderen seksualiseerde? We moeten dat maar gewoon vergeten?", "Ze wachtte totdat alle beschuldigingen overwaaiden om dit te delen met de wereld", "Geen integriteit en geen moralen. Ze staat voor niets", luiden de reacties.

Ster advertentie
Ster advertentie