Entertainment

Kritiek op Kim Kardashian nadat ze foto deelt waarin ze Balenciaga en Adidas draagt

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kritiek op Kim Kardashian nadat ze foto deelt waarin ze Balenciaga en Adidas draagt

Het is algemeen bekend dat Kim Kardashian als geen ander weet hoe ze de gemoederen bezig moet houden. Ook gisteren was het weer raak toen de realityster een foto van zichzelf op Instagram plaatste waarin ze enkel kleding van Adidas en Balenciaga droeg. Toevallig zijn dat ook de merken die afgelopen maand de samenwerking met haar ex-man Ye hebben beëindigd.

'Hey'

Op de foto, met daaronder de caption 'Hey', is Kim te zien in een grijze turtleneck en zwarte short van Adidas met daaronder laarzen van Balenciaga. Of de 41-jarige miljardair bewust de foto heeft gedeeld, is onduidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk was haar ultieme doel om de tongen los te krijgen.

Dat is haar goed gelukt, want in de comments onder de foto stromen de kritische reacties binnen. Zo laten velen comments achter met de hashtag #boycottbalenciaga, vanwege de campagne van het designermerk waarbij jonge meisjes te zien zijn met knuffelbeertjes in bondagekleding. Ook wordt er gezegd dat haar stilte rond de controversiële campagne "oorverdovend" is en dat ze "haar ziel heeft verkocht".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sneer naar Ye?

Naast de ophef over haar Balenciaga-laarzen zien veel volgers de foto ook als een sneer naar Kanye West. Zo zegt een volger: "Ik hoop dat je kinderen dit meekrijgen, zodat ze kunnen zien hoe gemeen je naar hun vader toe bent." Een ander zegt weer dat het opvallend is dat ze "opeens" Adidas-kleding draagt.

Samenwerkingen stopgezet

In oktober kwam Ye negatief in het nieuws nadat hij in verschillende interviews antisemitische en haatzaaiende uitspraken had gedaan. Zo was hij bijvoorbeeld te gast bij de podcast Drink Champs, waar hij verschillende van deze uitlatingen deed. Na publicatie van die interviews besloten verschillende bedrijven, waaronder Adidas en Balenciaga, de samenwerking met de rapper stop te zetten.

Ster advertentie
Ster advertentie