Entertainment

Waarom Justin Bieber zich zo slecht voelt dat hij fans vraagt te bidden voor hem

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Waarom Justin Bieber zich zo slecht voelt dat hij fans vraagt te bidden voor hem

Het gaat al een tijdje niet zo goed met Justin Bieber. De 25-jarige zanger kampt met mentale problemen en is daarvoor in therapie. Op Instagram geeft hij zijn fans een kleine update en laat hij weten dat hij nog steeds veel struggles heeft.

Raar

"Ik ben met veel aan het worstelen. Ik voel me heel afgesloten en raar." Dat schrijft de artiest, die vorig jaar trouwde met Hailey Baldwin, op Instagram. Ondanks deze zorgwekkende woorden, geeft hij wel aan vertrouwen te hebben in zijn herstel: "Ik kom altijd terug na een moeilijk periode, dus ik ben er niet bezorgd over. Ik wilde gewoon contact met jullie zoeken om te vragen of jullie voor me willen bidden. God is trouw en jullie gebeden helpen echt, bedankt."

Purpose Tour

De mentale problemen begonnen nadat hij zijn vierde studioalbum Purpose had uitgebracht, vertelde Justin Bieber vorige maand in een openhartig interview met de Amerikaanse Vogue. Hij had in zestien maanden zo'n 150 concerten in 40 landen gegeven. Het drukke schema brak hem zo erg op dat hij de laatste veertien shows moest cancelen. "Ik werd heel depressief tijdens de tournee. Ik heb er nog niet over gepraat en ik ben nog steeds zoveel aan het verwerken. Ik was alleen. Ik had tijd nodig," legde Bieber uit in het interview.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrouwen

Volgens Justin Bieber is zijn depressie het gevolg van de jonge leeftijd waarop hij doorbrak. Zijn jeugd was daardoor niet bepaald normaal te noemen. Hij kreeg te maken met een extreme vorm van aandacht. Daardoor werd het voor Justin moeilijk om mensen te vertrouwen: "Ik worstel met het idee dat iedereen me wilt gebruiken en er niet echt voor me is. Dat schrijvers alleen maar iets uit me willen krijgen, zodat ze dat daarna tegen me kunnen gebruiken." Maar ook op zichzelf vertrouwen is een struggle:

"Een van de grootste problemen is om mezelf te vertrouwen. Ik heb veel verkeerde beslissingen genomen op persoonlijk vlak en op het gebied van relaties. Deze fouten hebben mijn vertrouwen in mijn eigen oordelen aangetast."

Ontdekken wie hij is

Justin was vanaf zijn dertiende een van de populairste tieneridolen ter wereld. Hij werd door miljoenen meisjes aanbeden, de paparazzi lagen constant voor zijn deur om hem te fotograferen en de wereld lag aan zijn voeten. Daardoor begon Justin zelf ook de hype te geloven. "Iedereen hield van me. Ik was de shit - dat is echt wat ik dacht. Ik werd heel arrogant en verwaand. Ik droeg zelfs binnen zonnebrillen."

Het is om die reden dat Justin Bieber nu tijd wil investeren om te ontdekken wie hij nu echt is. "Ik ben al sinds mijn dertiende succesvol, dus ik heb niet echt een kans gekregen om te ontdekken wie ik ben, los van wat ik doe. Ik had even tijd nodig om mezelf te evalueren. Om na te denken over wie ik ben, wat ik in mijn leven wil bereiken, over mijn relaties, wie ik wil zijn - deze dingen verlies je uit het oog als je zo ondergedompeld bent in de muziekwereld."

Ster advertentie
Ster advertentie