Entertainment

Jordan Cashmyer van '16 and Pregnant' op 26-jarige leeftijd overleden

foto: YouTube: MTV
  1. Newschevron right
  2. Jordan Cashmyer van '16 and Pregnant' op 26-jarige leeftijd overleden

Voormalig 16 and Pregnant-deelneemster Jordan Cashmyer is op 26-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar vader bekendgemaakt via Facebook. Het is niet duidelijk hoe ze om het leven is gekomen. Haar ex Derek Taylor, met wie ze meedeed aan het programma, heeft via Twitter gereageerd op het nieuws: ''We zijn beter af zonder haar.''

Verschrikkelijk tragedie

''Gisteravond kreeg ik een telefoontje dat geen enkele ouder ooit wil krijgen'', schreef Jordans vader, Dennis Cashmyer, op Facebook. ''Mijn oudste en geliefde dochter, Jordan, is overleden. Ze was pas 26 jaar oud. Onze harten zijn echt gebroken. Geen enkele ouder zou ooit zijn kind moeten verliezen. Houd mijn familie in gedachten en in gebeden terwijl we ons vechten uit deze verschrikkelijke tragedie. Begrijp en respecteer onze privacy op dit moment. We zijn omringd door de liefde en steun van onze kinderen, kleindochter Lyla en andere familieleden.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

16 and Pregnant

Jordan Cashmyer verscheen in 2014 in de MTV-serie 16 and Pregnant met haar toenmalige vriend, Derek Taylor. Het programma heet tegenwoordig Teen Mom. Ten tijde van de opnames had de zwangere Jordan moeite met werk vinden en had ze geen dak boven haar hoofd, nadat haar familie haar verstoten had. Ook keurde haar familie haar relatie met Derek niet goed.

In het programma beviel Jordan van haar dochter Evie. Niet veel later droeg ze de voogdijrechten over aan de moeder van Derek, omdat ze zelf te kampen had met verslavingsproblemen. Ze ging in 2014 naar een afkickkliniek en werd in 2017 gearresteerd voor drugsbezit. De afgelopen jaren leek het wel weer beter te gaan, omdat ze in januari 2021 foto's deelde van een feestje waar ze samen met haar vrienden vierde dat ze een jaar geen drugs had gebruikt.

''Niks verloren''

Toen een fan via Twitter Jordan's ex, Derek, condoleerde met het verlies, leek hij er niet bepaald rouwig om te zijn. ''We hebben niks verloren'', schreef hij afgelopen zondag op Twitter. Volgens Derek is hun dochter haar moeder zeven jaar geleden al verloren. ''Mijn dochter is beter af zonder haar moeder, zoals ze haar hele leven al geweest is.'' Nadat hij kritiek kreeg op zijn uitingen, vroeg hij mensen om zich niet te bemoeien met zijn familiezaken. ''Je gaf niks om ons de afgelopen zeven jaar toen Jordan ons in de steek liet. Hou het zo en val ons niet lastig. Wij redden ons wel en zullen dat altijd blijven doen.'' Tot slot maakte Derek duidelijk dat hij er alles aan heeft gedaan om Jordan clean te krijgen en zou hij geen rol gespeeld hebben in het in stand houden van haar drugsgebruik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie