Entertainment

Gianna Floyd (6) bedankt Kanye West voor haar studiebeurs

foto: Instagram: __giannafloyd/
  1. Newschevron right
  2. Gianna Floyd (6) bedankt Kanye West voor haar studiebeurs

Kanye West heeft een studiebeurs opgezet voor Gianna Floyd en is daar vandaag voor bedankt door het jonge meisje. Op de Instagrampagina van de zesjarige dochter van George Floyd staat sinds vandaag: "Bedankt Kanye voor het veiligstellen van mijn opleiding. Dankzij jou kan ik naar school. Mijn moeder en ik zijn jou en je familie zeer dankbaar." Ze tagde ook zijn vrouw Kim Kardashian en gebruikte de hashtag #JusticeForGeorgeFloyd.

George Floyd

De vader van Gianna, George Floyd, kwam op 25 mei om het leven tijdens een hardhandige arrestatie in Minneapolis. Politieagent Derek Chauvin zat 8 minuten en 46 seconden met zijn knie op de nek van George Floyd, die hierdoor niet meer kon ademhalen. De agent is inmiddels ontslagen en wordt aangeklaagd voor moord. De dood van Floyd ontketende een wereldwijde storm aan demonstraties en protesten tegen institutioneel racisme en politiegeweld.

Kanye en Kim K steunen nabestaanden

Kanye West steunt niet alleen Gianna Floyd en haar familie. Hij zou samen met zijn vrouw Kim ook miljoenen hebben overgemaakt aan organisaties die de nabestaanden van Ahmaud Arbery en Breonna Taylor bijstaan in de rechtszaal.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie