Up 2 Date

Dochter (6) van George Floyd weet niet dat hij is overleden door politiegeweld

foto: YouTube: ABC News
  1. Newschevron right
  2. Dochter (6) van George Floyd weet niet dat hij is overleden door politiegeweld

Roxy Washington heeft dinsdag in meerdere interviews gerechtigheid geëist voor George Floyd. De moeder van zijn zesjarige dochter Gianna, hoopt dat de agenten die verantwoordelijk worden gehouden voor zijn dood, gestraft zullen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Gianna heeft geen vader meer"

"Dit is wat de agenten hem hebben afgenomen", zegt Roxy terwijl ze wijst naar hun dochter Gianna. "Aan het einde van de dag gaan die agenten naar hun gezinnen thuis. Gianna heeft geen vader (meer). Hij ziet haar niet meer opgroeien, haar diploma halen en hij kan haar ook niet naar het altaar brengen. Als zij een vader nodig heeft, dan heeft ze die niet meer."

"Ik wil gerechtigheid voor hem"

Roxy zegt dat ze met George haar ups en downs had, maar dat ze hem een goed persoon vond. "Ik ben hier voor mijn schatje en ik ben hier voor George. Ik wil gerechtigheid voor hem, want hij was goed. Wat mensen ook zeggen, hij was goed. En dit is het bewijs dat hij een goede man was."

Hij kon niet ademen

Roxy was eigenlijk van plan om Gianna niets te vertellen over de dood van haar vader, maar het meisje van zes merkte dat er iets aan de hand was door de televisie. "Ik hoor dat ze mijn vaders naam steeds noemen op televisie", zou ze tegen haar moeder hebben gezegd. "Ze wilde weten hoe haar vader was overleden", zegt Roxy in een ander interview. "Het enige dat ik kon zeggen is dat hij niet kon ademen."

Superleuke vader

Het dochtertje van George Floyd weet nog niet dat haar vader om het leven is gekomen door politiegeweld. Gianna omschrijft haar vader in een van de interviews als een superleuke man die haar vaak op zijn rug droeg. Wat ze vooral mist? Samen spelen, aldus het zesjarige dochtertje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie