Entertainment

'Kanye West steelt logo van modelabel voor nieuw album'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Kanye West steelt logo van modelabel voor nieuw album'

Kanye West heeft het logo van modelabel Infinity G8ds gestolen. Dat is althans wat Randy Dawkins, de creatieve directeur van het label, beweert in gesprek met The Daily Beast. Volgens Dawkins maakte Kanye gebruik van het logo voor de merchandise van zijn nieuwe album Donda.

'Dromen verkocht'

Dawkins vertelt dat hij in juli gecontacteerd werd door Kanye's persoonlijke chefkok Willie Wallace, die hij al kende. Wallace zou Dawkins voorgesteld hebben om wat kledingitems op te sturen, omdat hij dacht dat Kanye het wel dope zou vinden. Dawkins kreeg vervolgens Kanye te spreken: "Hij zei: 'Bro, ik hou van je ontwerp. Het is echt dope."

Kanye nodigde Dawkins uiteindelijk uit om hem te spreken, waarna hij vanuit Miami naar Atlanta reed, waar Kanye zich bevond. "Hij begon ons dromen te verkopen over zaken doen met hem. Dat was min of meer onze ontmoeting", zegt Dawkins. "Hij vroeg ons om te blijven hangen voor het avondeten en vertelde ons daarna dat hij contact met ons zou houden, maar dat is nooit gebeurd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zonder toestemming

Uiteindelijk gebruikte Kanye het logo van Infinity G8ds voor shirts en hoodies die hij vanaf 85 euro verkocht tijdens zijn albumluistersessies in Atlanta. Dit terwijl daar nooit toestemming voor is gegeven door het modelabel. Aangezien het team van Kanye niet meer reageerde, nadat Dawkins contact met hen opnam, besloot hij het verhaal publiekelijk te delen op social media.

"We zijn niet boos op 'm, maar als zwarte artiesten moet je elkaar steunen. Hij had ook kunnen zeggen van: 'Ik ga jullie helpen om wat meer bekendheid te krijgen.' Dat is alles wat we vragen. We zijn niet de enige slachtoffers. Hopelijk komt er betere bescherming voor kleine bedrijven."

Ster advertentie
Ster advertentie