Entertainment

Sloegie wordt geëerd door burgermeester Aboutaleb: "Zo dankbaar"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sloegie wordt geëerd door burgermeester Aboutaleb: "Zo dankbaar"

Cabaratier Jawad Es Soufi, ook wel bekend als Sloegie, werd gisteravond door burgermeester Aboutaleb geëerd. Dit gebeurde in de vorm van een Gouden Ticket, omdat de voorstelling Harira meer dan 25.000 kaarten heeft verkocht.

Gouden ticket

Jawad Es Soufi nam de prijs enthousiast in ontvangst en liet weten dat hij ontzettend dankbaar is voor de mensen die zijn shows bezoeken. "Vanuit de grond van mijn hart wil ik een ieder daarvoor bedanken." Dit is niet de eerste Gouden Ticket die de cabaretier heeft gekregen. Vorig jaar werd hij namelijk al geëerd door middel van deze prijs, die hij toen van zijn goede vriend Soufiane Touzani kreeg.

Deze week ontving Sloegie ook een andere prijs voor zijn Harira-show. Hij won namelijk de Madina Award in de categorie Muslim Artist of the Year.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Harira-voorstelling

Jawad Es Soufi debuteerde vorig jaar zijn Harira-voorstelling, waarmee hij de diversiteit in Nederland in kaart brengt. Met zijn personage Sloegie weergeeft hij de verschillende mensen binnen de maatschappij en gebruikt hij allerlei anekdotes als "ingrediënten voor de beste soep van de wereld."

Op 8 juni speelt Sloegie zijn grootste show in Ahoy.

Ster advertentie
Ster advertentie