Entertainment

Juridisch team benadrukt dat Gunna niemand verlinkt heeft om vrij te komen

foto: YouTube: Gunna
  1. Newschevron right
  2. Juridisch team benadrukt dat Gunna niemand verlinkt heeft om vrij te komen

Onderzoeksjournalist Jewel Wicker schreef onlangs een artikel waarin ze dieper inging op de aanhouding van YSL-leden en de vrijlating van Gunna. Daarin trok ze de conclusie dat verschillende verdachten een overeenkomst met de autoriteiten hadden gesloten om vrij te komen. Een van die personen zou Gunna geweest zijn. In een reactie benadrukt zijn juridische team echter dat hij niemand verlinkt heeft om vrij te kunnen komen.

Niet samengewerkt

Wicker is zelf degene die de verklaring van Steve Sadow, Gunna's advocaat, via Twitter deelt. Ze laat weten dat ze ten tijde van het onderzoek al vroeg om een reactie bij Gunna's juridische team, maar op dat moment geen reactie kreeg. "Aanvankelijk weigerden ze om commentaar te geven. Ze waren bang dat ze de 'snitch-geruchten' daarmee niet konden stoppen."

Nadat Wicker het artikel publiceerde, voelde Gunna's juridische team zich toch genoodzaakt om een verklaring af te geven. "Na het lezen van het uitstekende, inzichtelijke artikel van mevrouw Wicker, ben ik verplicht om nog een keer voor de goede orde te zeggen: Gunna heeft nooit samengewerkt met vertegenwoordigers of openbare aanklagers in de RICO-zaak."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring mag niet gebruikt worden

De advocaat van Gunna benadrukt dat zijn verklaringen niet tegen anderen in de zaak gebruikt mogen worden. "Wat er tijdens zijn pleidooihoorzitting in Alford werd gezegd, was uitsluitend bedoeld om zijn eigen zaak op te lossen. Het kan door de aanklagers niet worden gebruikt tegen Young Thug of een andere verdachten."

'Snitch'

Er is veel te doen om de vrijlating van Gunna. De rapper kwam in december vrij uit de gevangenis, nadat hij schuldig pleitte in de zaak waarbij ook Young Thug en andere leden van hiphopcollectief YSL betrokken zijn. Op social media dook een video op waarin Gunna een verklaring afgeeft die ten nadele van de anderen betrokkenen in de zaak zou zijn. Om die reden wordt hij door velen een "rat" en "snitch" genoemd. Gunna's advocaat Steve Sadow heeft eerder gereageerd op de commotie en aangegeven dat hij niemand gesnitcht heeft, maar kon daarmee niet voorkomen dat de twijfel over Gunna's integriteit toenam.

'Onschuldig'

Bij zijn vrijlating liet Gunna weten geen verklaring te hebben afgelegd tegen de andere verdachten. "Ik heb geen verklaringen afgelegd, ben niet geïnterviewd, heb niet meegewerkt en niet ingestemd om te getuigen tegen een andere partij in de zaak", aldus zijn verklaring. Ook liet hij weten YSL nooit als gang te hebben gezien, maar als "een groep mensen uit Atlanta die gedeelde interesses en artistieke doelen had" met als focus "entertainment".

In de video die op social media rondgaat, lijkt het er echter op dat Gunna wél een verklaring aflegt in de rechtbank over het feit dat YSL een gang is en leden daarvan misdaden hebben gepleegd. Hoewel de rapper en zijn team ontkennen dat hij nog op enige manier betrokken is bij de zaak, gaan er ook geruchten rond dat de rechter hem gewaarschuwd zou hebben dat hij nog steeds opgeroepen kan worden als getuige in de zaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie