Entertainment

Vader Britney Spears vraagt rechtbank om toezicht op dochter te beëindigen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vader Britney Spears vraagt rechtbank om toezicht op dochter te beëindigen

Ongeveer een maand geleden kwam het nieuws naar buiten dat Jamie Spears, de vader van Britney Spears op zou stappen als toezichthouder van zijn dochter zodra een aantal andere langdurige problemen zouden worden opgelost. Nu blijkt ook dat hij naar de rechter is gestapt in Los Angeles en gevraagd heeft om een einde te maken aan het toezicht op zijn dochter, zo meldt TMZ.

Toezicht overbodig

In een verklaring, die in handen is van TMZ, schrijft de vader van Britney dat als de rechter vindt dat ze haar eigen advocaat mag inhuren dat het niet meer nodig is om haar allerlei beperkingen op te leggen. Hij voegt eraan toe dat zijn dochter prima in staat is om zakelijke en contractuele aangelegenheden af te handelen zonder een toezichthouder. Daarnaast zegt hij dat de situatie van zijn dochter in de afgelopen dertien jaar na haar persoonlijke crisis zodanig is veranderd dat het niet meer gegrond is om haar onder toezicht te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrassend

Dat Jamie nu vraagt om een einde te maken aan de ondertoezichtstelling van zijn dochter is verrassend aangezien hij ruim een maand geleden nog zei dat hij zich zorgen maakt om de mentale gezondheid van Britney. Volgens bronnen dichtbij TMZ zou hij gezegd hebben dat haar mentale gesteldheid de afgelopen tijd alleen maar verslechterde.

Controle terug

In juli werd ook bekend dat Britney voor het eerst in dertien jaar haar eigen advocaat mocht kiezen. De 39-jarige zangeres wil via de rechter de controle over haar eigen leven terugkrijgen. Sinds dat ze onder curatele staat, mocht ze vrijwel niets zelf bepalen. Zo mocht ze geen optreden afzeggen als ze zich niet goed voelde, mocht ze haar eigen financiën niet beheren en bepaalde haar vader hoe vaak ze therapie moest krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie