Entertainment

Megan Thee Stallion is de eerste zwarte vrouw op de Forbes '30 Under 30'-cover

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Megan Thee Stallion is de eerste zwarte vrouw op de Forbes '30 Under 30'-cover

Megan Thee Stallion staat als eerste zwarte vrouw ooit op de cover van de '30 Under 30'-editie van Forbes. Het zakenblad schat in dat de 27-jarige rapper het afgelopen jaar 13 miljoen dollar verdiende met haar muziek, concerten, samenwerkingen en merchandise. "Ik kan nu niet stoppen", zegt ze in het interview. "Ik rust wel wanneer ik dood ben. Ik probeer echt iets op te bouwen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ouders

"Het is heel moeilijk om in 2022 nog ergens 'de eerste' in te zijn", aldus Megan in het video-interview met Forbes. Daarin vertelt ze onder meer over haar hardwerkende ouders. Zo had haar vader, die ze beschrijft als een "street guy", een eigen kledinglabel, terwijl haar moeder een 9-tot-5-baan had, liedjes schreef en "een goede moeder was". Door dat soort voorbeelden raakte ze geïnspireerd om zowel artiest te worden als haar diploma te halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sparen en investeren

De belangrijkste boodschap die Megan wil meegeven aan andere beginnende muzikanten of succesvolle jongeren is om te sparen. "Ik heb nog steeds geen stomme, gekke aankoop gedaan", vertelt ze. "Mijn sieraden en huis waren duur, maar daarnaast koop ik geen honderd auto's. Zodra ik geld ging verdienen, gaf ik het uit aan school. Toen ik dat had afbetaald, ging ik pas kettingen kopen en zo."

Daarnaast houdt de rapper zich bezig met investeren. "Je moet leren hoe je je geld voor jou kan laten werken." Daarover deelt ze graag toegankelijke informatie met haar volgers. "Als het over investeren gaat, klinkt het door al die termen vaak ingewikkeld. Maar als je er met je mattie over praat die jouw taal spreekt, kan je het begrijpen. Daarom vind ik het belangrijk om er met m'n fans over te praten."

Acteren en marketingdeals

Naast muziek maken werkt Megan ook aan een acteercarrière. Zo was ze al te zien in de series P-Valley, Cardi Tries en She-Hulk: Attorney at Law. Daarnaast is ze net klaar met het draaien van haar eerste rol in een speelfilm, de A24-productie Fucking Identical Twins.

De artiest verdient ook aardig wat dollars aan collabs met grote merken. Zo meldt Forbes dat ze deals heeft met onder meer Nike, Revlon, Cash App en Popeyes. "De culturele invloed van hiphop en artiesten als Megan is ongeëvenaard", aldus de marketingmanager van Frito-Lay, met wie Megan samenwerkte voor een Cheetos-commercial. "Onze Super Bowl-campagne met haar heeft beter gepresteerd dan veel van wat we eerder hebben gedaan en al onze verwachtingen overtroffen."

'Meer dan muziek'

Megan wil gezien worden als allround talent en niet alleen als rapper. "Ik wil groter zijn dan m'n muziek. Ik wil dat mensen me kennen als Megan de artiest." Daarvoor is ze bereid om hard te werken. "Wanneer ik rustig aan doe, voelt het alsof ik niet genoeg doe of alsof ik iemand anders de kans geef om me in te halen."

Ster advertentie
Ster advertentie