Entertainment

Nasrdin Dchar schrok van racistische grapjes jeugdvrienden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nasrdin Dchar schrok van racistische grapjes jeugdvrienden

Nasrdin Dchar kreeg dit jaar tijdens carnaval een hoop racistische grappen te horen van zijn jeugdvrienden. De acteur voelde zich flink gekwetst toen zij de ene na de andere Marokkanen-grap naar hem uitten. Dat vertelt hij in een interview met de LINDA.

Racistische grapjes

De 41-jarige besloot weer eens carnaval te vieren en zag daar veel van zijn oude kameraden. Wat hij echter niet had verwacht, was de stortvloed aan racistische grapjes. "Dit jaar was ik met mijn jeugdvrienden uit Brabant eindelijk weer een keertje mee naar carnaval. Enorm gezellig. Maar midden in de nacht maakten zij ineens allemaal flauwe opmerkingen over Marokkanen."

'Schaapachtig meelachen'

Nasrdin vond het lastig om hier houding aan te geven. In eerste instantie lachte hij dan ook "schaapachtig" mee, maar uiteindelijk was de maat voor hem echt vol. Hij benadrukte meermaals aan zijn vrienden dat hij de grappen niet leuk vond, maar helaas leek het niet te werken. "Dat deed me echt pijn. Zelfs de mensen die zo dicht bij me staan, kunnen onbedoeld zo hard zijn. Ze voelen die grens van wat nog grappig is en wat pijnlijk is niet, omdat ze het zich gewoon niet voor kunnen stellen. Achteraf dacht ik: waarom moet ik altijd maar blijven glimlachen?"

Discriminatie in Nederland

De Marokkaans-Nederlands acteur vraagt al langer aandacht voor racisme en discriminatie in Nederland en wijdde er zelfs een theaterstuk aan. Het feit dat er meer aandacht voor is en het ook door Mark Rutte wordt erkend, vindt hij een goede ontwikkeling. "Zelfs de baas van ons land heeft nu onderkend dat we in Nederland te maken hebben met een systeem dat racistisch is. Dat is echt een enorme stap."

Ster advertentie
Ster advertentie