FunX

Nasrdin Dchar legt uit wat 'hshoema' betekent: "Met je ouders zoenende mensen op tv zien bijvoorbeeld!"

  1. Newschevron right
  2. Nasrdin Dchar legt uit wat 'hshoema' betekent: "Met je ouders zoenende mensen op tv zien bijvoorbeeld!"

Nasrdin Dchar was vanmorgen in the building bij Start met Fernando! De Marokkaans-Nederlandse acteur ken je onder andere van Mocro Maffia, Wolf en Rabat, waarvoor hij in 2011 een Gouden Kalf won. Aan Fernando vertelde hij meer over zijn nieuwe solovoorstelling JA waarmee hij momenteel langs alle theaters in Nederland tourt.

Hshoema?

In Nasrdins voorstelling, die gaat over het huwelijk en alle stress die daarbij komt kijken, komt vaak het woordje 'hshoema' voorbij. Aan Fernando legt hij uit wat dit eigenlijk betekent: "Het is eigenlijk zoals het Nederlandse woord 'ongepast'. Het wordt op allerlei verschillende manieren gebruikt. Een voorbeeld is wanneer je met je ouders televisie zit te kijken en dat er dan gezoend wordt op tv. Dan is het rwina in de woonkamer! [...] Maar ook geen respect hebben voor je ouders is 'hshoema'."

mocro maffia

Natuurlijk ontkwam Nasrdin niet aan het 'geen ja, geen nee'-spel. Op de vragen die Fernando hem stelde over zijn acteerwerk en lievelingsmuziek mocht hij niet met 'ja', 'nee' of 'uhh' antwoorden. En dit ging hem behoorlijk goed af! Nasrdin sloot af met de mededeling dat hij in augustus weer begint met het opnemen van een tweede seizoen van Mocro Maffia. Deze zal volgend jaar op Videoland te zien zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie