Naar homepage
Entertainment

Italië wint Eurovisie Songfestival, Nederland eindigt op 23e plek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Italië wint Eurovisie Songfestival, Nederland eindigt op 23e plek

5,4 miljoen kijkers zaten zaterdagavond voor de buis gekluisterd tijdens de finale van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival. Italië heeft met het nummer Zitti e Buoni van Maneskin gewonnen. Jeangu Macrooy werd met Birth Of A New Age namens Nederland 23e.

Punten

Italië won met 524 punten: 206 van de jury, 318 van de televisiekijkers. Frankrijk kreeg voor het nummer Voilà van Barbara Pravi in totaal 499 punten. Gjon's Tears sleepte met zijn nummer Tout L'Univers 432 punten binnen voor Zwitserland. Griekenland, waar de Grieks-Nederlandse Stefania voor optrad, eindigde op een gedeelde tiende plek met Bulgarije.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teleurgesteld en trots

Jeangu Macrooy vertelde bij Op1 dat hij baalt van de 23e plek, maar hij kijkt met veel trots terug op zijn songfestivalavontuur. "Het is natuurlijk een teleurstelling als je niet hoog eindigt, maar ja. Weet je, het was zo’n avontuur en ik ben zo blij", vertelde de zanger. Ook liet hij weten dat hij Italië de winst gunt. "Ik heb echt staan springen voor het podium."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drugsgebruik

Na het Songfestival ontstond er een kleine rel over zanger Damiano David van de Italiaanse groep Maneskin. Online werd beweerd dat de zanger drugs zou hebben gebruikt. Op Instagram plaatste de band een statement: "We zijn geschokt dat sommige mensen beweren dat Damiano drugs gebruikt. We zijn tegen drugs en hebben nooit cocaïne gebruikt. We zijn bereid ons te laten testen, want we hebben niets te verbergen. Wij zijn hier om onze muziek te spelen en zijn erg blij met de winst van het Eurovisie Songfestival."

Ster advertentie
Ster advertentie