Entertainment

The Weeknd gaat verder met carrière onder zijn echte naam Abel Tesfaye

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd gaat verder met carrière onder zijn echte naam Abel Tesfaye

De Canadese zanger die tot kort geleden bekend stond als The Weeknd heeft er voor gekozen zijn carrière voort te zetten onder zijn echte naam Abel Tesfaye. De 33-jarige artiest is klaar om het hoofdstuk van The Weeknd achter zich te laten. Op social media heeft de Abel de verandering vanochtend alvast doorgevoerd.

Vermoorden

Abel vroeg zich vorige maand al hardop af of hij zijn artiestennaam wellicht zou moeten veranderen naar zijn eigen naam. "ABEL, voorheen bekend als The Weeknd?" schreef hij toen op Twitter. Een verwijzing naar Prince, die zijn artiestennaam wijzigde in TAFKAP (The Artist Formerly Known As Prince).

In een interview met W Magazine gaf hij eerder deze maand aan dat hij The Weeknd wilde "vermoorden". "Ik bewandel nu een bepaald pad. Ik zal muziek blijven maken, maar ik begin er klaar voor te raken om het hoofdstuk The Weeknd af te sluiten", zei de zanger toen. "Als The Weeknd heb ik alles wel gezegd wat ik wilde zeggen."

Populairste artiest op aarde

De 33-jarige artiest kwam in 2010 op de radar van Canadese rapper Drake toen hij zijn demo’s online zette. Meer dan 12 jaar later heeft Guinness World Records Abel onder zijn artiestennaam bekroond met de titel populairste artiest op aarde. Niet gek, want hij won wel 4 Grammy's, heeft meer dan 45 platina singles en albums op zijn naam staan en had in maart ruim 111 miljoen Spotify-luisteraars.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie