Entertainment

Fresia Arias: "Ik ontdekte via Facebook dat mijn vader een dubbelleven had"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Fresia Arias: "Ik ontdekte via Facebook dat mijn vader een dubbelleven had"

ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias (31) ontdekte via Facebook dat haar vader een dubbelleven leidde. Dat zegt ze in een interview met het magazine LINDA Meiden. "Hij was een typische latino, een echte macho", zegt ze over de man die haar op jonge leeftijd belastte met een vertrouwensbreuk.

Ontdekking via Facebook

Fresia was in shock toen ze de ontdekking deed. "Hij bleek een dubbelleven te leiden. Ik ontdekte namelijk dat ik een halfzusje heb." De presentatrice kwam daar zeven jaar geleden achter. Haar halfzusje is inmiddels vijftien jaar oud. "Ik deed de ontdekking toen ik op zijn laptop op Facebook keek. Het viel me op dat een vrouw zich had aangemeld op zijn account."

Quote

Ik was een papa’s kindje, hij was mijn held, mijn voorbeeld.

Fresia

'Zijn andere gezin'

De situatie deed bij Fresia meteen alarmbellen rinkelen. "Ik zag die vrouw met een kind en voelde meteen: dit is zijn andere gezin." Ondanks dat de moeder van Fresia zich bedrogen voelde, heeft ze haar kinderen nooit tegen hun vader opgezet. "Mijn moeder wist van niks, maar heeft altijd gezegd: 'Ook al heeft hij het niet goed gedaan, hij is en blijft jullie vader'. Het was een moeilijke periode", aldus de sportpresentatrice.

De band tussen Fresia en haar vader veranderde volledig nadat ze erachter kwam dat hij een dubbelleven leidde. "Ik was een papa’s kindje, hij was mijn held, mijn voorbeeld. Toen ik erachter kwam, ging ik aan alles twijfelen. Ik vond het moeilijk om mensen nog te vertrouwen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krachtig gemaakt

Fresia heeft in die periode veel steun gehad aan haar broer. "De enige die ik blind vertrouw, is mijn broer. Hij is er altijd voor me geweest." De 31-jarige presentatrice probeert ondanks de moeilijke fase ook naar de positieve kanten van de situatie te kijken. "Door alles wat er is gebeurd, zijn mijn moeder, broer en ik superclose geworden. Het heeft me krachtig gemaakt."

Fresia

De vader van Fresia ontmoette haar moeder in Nederland nadat hij uit Chili was gevlucht voor de dictatuur in het land. Het koppel kreeg twee kinderen voordat hij terugkeerde naar zijn thuisland. Fresia was toen twaalf jaar oud.

De presentatrice is sinds 2018 een van de vaste gezichten van sportzender ESPN. Zo is ze wekelijks te zien bij uitzendingen van het eredivisievoetbal en maakte het grote publiek afgelopen jaar kennis met haar via het spelprogramma Wie is de Mol?, dat Fresia uiteindelijk zelfs wist te winnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie