Entertainment

Advocaten Kodak Black willen dat de rapper gaat afkicken

foto: YouTube: Kodak Black
  1. Newschevron right
  2. Advocaten Kodak Black willen dat de rapper gaat afkicken

Kodak Black werd onlangs gearresteerd voor drugsbezit, -gebruik en het verkeerd parkeren van zijn auto. Zijn advocaten laten nu weten dat ze hebben verzocht hem te laten afkicken in plaats van dat hem een celstraf op wordt gelegd. Ze vroegen de rechter om de rapper te laten deelnemen aan een behandeling van 90 dagen in Arizona.

Verslaafd

Volgens zijn advocaten raakte Kodak Black verslaafd aan Percocet en Oxycodone toen hij in de gevangenis zat in 2020. Hij zou voor deze verslaving nooit behandeld zijn. De aanklager maakte bezwaar tegen de motie, maar de rechter besloot op het moment geen uitspraak te doen. In plaats daarvan zal een andere rechter beslissen wat de straf van Kodak Black zal worden. Momenteel zit de rapper vast in een federale gevangenis in Miami.

Percocet

Een aantal dagen nadat Kodak Black werd gearresteerd, ging de rapper live op Instagram en sprak hij over zijn drugsgebruik. Hij vertelde onder andere dat hij al honderden duizenden dollars had uitgegeven aan afkicken. Kodak pleitte zich onschuldig en noemde de arrestatie onzin: "Ik zat aan de lean (soort hoestdrank met zwaar verdovende effecten, red.), homie. Ik lag te slapen voor het huis van mijn familie, bro. Dat was het. Dat is niet illegaal." Over het vermeende cocaïnegebruik zei hij: "Kom op, man. Natuurlijk niet. Ik heb niks tegen mensen die coke doen. Ik doe het gewoon niet." De rapper legde uit dat hij wel verslaafd is geraakt aan Percocet, een pijnstiller die hem werd voorgeschreven toen hij in zijn been geschoten was.

Beter worden

Later in de Instagram Live zegt hij graag beter te willen worden. "Ik werk aan mezelf, daar ben ik nu mee bezig, homie. Ik heb kinderen en ik moet er voor hen zijn. Ik heb helemaal geen tijd om een junkie op straat te zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie