Entertainment

Man betaalt 9,409 dollar voor datingsite en start rechtszaak vanwege gebrek aan vrouwenprofielen

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man betaalt 9,409 dollar voor datingsite en start rechtszaak vanwege gebrek aan vrouwenprofielen

Stel je voor: je bent single en zo wanhopig op zoek naar de liefde dat je bijna 9,500 dollar spendeert aan een datingsite, maar het lukt je nog steeds niet om een match te krijgen. De 29-jarige Ian Cross uit Colorado overkwam het en klaagde de datingsite aan vanwege een gebrek aan vrouwenprofielen.

All-inclusive datingwebsite

Het bedrijf in kwestie, genaamd The Denver Dating Co., biedt een all-inclusive datingservice aan. Dit betekent dat gebruikers uitvoerig gescreend worden om te checken of zij werk hebben en financieel stabiel zijn, voordat zij worden toegelaten op de website. Ook kunnen klanten via het bedrijf professioneel uitziende profielfoto's laten schieten en kunnen zij hulp krijgen van matchmakers. Dit klonk de 29-jarige Ian Cross als muziek in de oren en hij besloot maar liefst 9,409 dollar neer te tellen voor de service van de datingwebsite.

Valse promotie

De keuze pakte niet goed uit, want het lukte de man uit Colorado nog steeds niet om een match te vinden. Volgens de man waren er maar vijf vrouwen in de leeftijdscategorie van 18 tot 25 jaar en adverteerde het bedrijf met valse beloftes. De Denver Post schrijft dat Cross in contact was gekomen met een werknemer van de datingsite die hem vertelde dat het bedrijf onderscheidend was vanwege de grote database met alleenstaande vrouwen in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar. Door een scheidingsgolf als gevolg van de coronapandemie zouden er zelfs heel veel nieuwe leden zijn ingestroomd de afgelopen tijd. Eenmaal aangemeld, voelde Cross zich bedrogen en sleepte hij het bedrijf voor de rechter.

Schadevergoeding

De vertegenwoordiger in de rechtszaak laat weten dat Cross in eerste instantie zelf contact opnam met het bedrijf en vroeg om een terugbetaling. Na enige tijd contact te hebben gehad met de datingsite, kreeg Cross opeens niets meer te horen. "The Denver Dating Co. gebruikt online beoordelingen van nep- of fictieve klanten om bij het publiek een verkeerde indruk te wekken met betrekking tot de kwaliteit en kenmerken van haar service", luidt de rechtszaak. De alleenstaande man eist een niet nader genoemd bedrag aan schadevergoeding voor zijn mislukte zoektocht naar een vrouw.

Ster advertentie
Ster advertentie