Entertainment

Shirma Rouse over fatshaming: "Ik ga gewoon in badpak op het strand"

foto: Videostill Jinek
  1. Newschevron right
  2. Shirma Rouse over fatshaming: "Ik ga gewoon in badpak op het strand"

Zangeres Shirma Rouse kreeg veel bijval van mensen na de aflevering van Jinek waarin zij gisterenavond vertelde over fatshaming. De zangeres werd kortgeleden in een column van het blad Nieuwe Revu belachelijk gemaakt om haar gewicht.

nieuwe revu

"Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet", schreef Herman Brusselmans (62) over Shirma in zijn column voor Nieuwe Revu. Bij Jinek reageerde de zangeres op het eerst op de column. Ze zei niet wakker te hebben gelegen van de negatieve column en vindt eigenlijk dat er geen aandacht aan hem besteed zou moeten worden.

niet grappig

"Het is niet grappig. Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school", zei Shirma. Ze vertelde ook dat haar inbox volliep met mannen en vrouwen die zich wel aangesproken voelden door de column.

vijftig kilo afgevallen

Shirma is in korte tijd meer dan vijftig kilo afgevallen, maar benadrukt dat zij dit niet doet omdat zij ongelukkig was met haar lijf. "Ook met die extra vijftig kilo voelde ik me prachtig", vertelt ze, waarna ze uitlegt dat haar moeder haar al op jonge leeftijd vertelde dat ze prachtig is.

"Ik heb nooit uitgedragen dat ik ongelukkig ben, dus dan gaan mensen je ook niet als ongelukkig zien. Maar zodra je mensen aan hun kleding ziet trekken of friemelen… Ik ga gewoon in mijn badpak op het strand hoor. (...) Als geluk wordt bepaald door wat je in de spiegel ziet, dan word je nooit gelukkig."

Ster advertentie
Ster advertentie