Entertainment

Rotjoch over mentale gezondheid: "Moest mezelf verdoven om werk te kunnen doen"

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Rotjoch over mentale gezondheid: "Moest mezelf verdoven om werk te kunnen doen"

In de nieuwe Real Talk-aflevering vertelt Rotjoch in gesprek met Fernando dat hij zichzelf soms moest verdoven met alcohol om zijn werk te kunnen doen. Rotjoch gaat in de episode onder meer in op de mentale struggles die hij heeft gehad.

Mentale issues

Rotjoch staat al zestien jaar aan het roer van het succesvolle hiphopplatform 101Barz. Maar het waren geen makkelijke jaren. Hij wijst iedereen die in de media wil werken erop dat het geen makkelijke branche is. "Het werken in de entertainment-business gaat met vallen en opstaan. Je krijgt veel tegenslagen", zegt Rotjoch.

"Ik ben heel vaak gevallen en heb echt mentale issues gehad. Mensen moesten eens weten." Rotjoch noemt een moment waarop hij het echt heel zwaar had. "Ik verloor in een week tijd twee mensen die me dierbaar waren. Ik moest daar dan nog steeds staan en sessies aankondigen, maar ik wilde daar eigenlijk helemaal niet zijn. Ik was verdrietig, ik was boos."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alcoholprobleem

Door de hoge werkdruk en de gebeurtenissen in zijn privéleven heeft de Amsterdammer ook problemen met alcohol gehad. Rotjoch werkt bij 101Barz met een klein team, waarbij hij de enige is die de studiosessies presenteert. Ondanks zijn mentale struggles eiste hij van zichzelf dat hij voor de camera verscheen. "Ik heb mezelf soms moeten verdoven met alcohol om mijn werk te kunnen doen en door te gaan. Mijn mind was op dat moment niet helemaal oké. Het is gewoon geen makkelijk leven en er wordt veel aan me getrokken, maar ik weet waar ik het voor doe."

Armoede en motivatie

Er zijn volgens Rotjoch twee redenen waarom hij toch de drive heeft om er iedere dag weer vol tegenaan te gaan. "Niemand in mijn familie heeft ooit iets gehad. Ik kom van armoede. Die lijn wil ik graag verbreken", vertelt hij. Verder wil hij zich graag profileren als voorbeeldfiguur voor anderen. "Als ik het red, motiveer ik ook andere mensen. Ik had vroeger hele andere mensen om mij heen. Maar als je ziet dat ik het kan, kan jij het ook."

De volledige Real Talk-aflevering is hieronder te bekijken. De mannen spreken verder over generational wealth, depressies, social media, Rotjoch zijn nieuwe album en zijn favoriete 101Barz-sessies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf een verslaving hebt? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Ster advertentie
Ster advertentie