Entertainment

Qucee emotioneel over pestverleden: "Het enige wat ik vroeg was liefde"

foto: NandoLeaks Real Talk
  1. Newschevron right
  2. Qucee emotioneel over pestverleden: "Het enige wat ik vroeg was liefde"

Qucee heeft in een nieuwe aflevering van Real Talk gesproken over zijn pestverleden. De YouTuber raakte in gesprek met Fernando zichtbaar geëmotioneerd door er openhartig over te vertellen. "Ik werd altijd gepest, was nergens welkom en was altijd op mezelf."

Zelfspot als beschermlaag

Als er iets is waar veel mensen Qucee om kennen, is het om zijn aanstekelijke lach, good vibes en heel veel zelfspot. Maar achter die zelfspot schuilt een heftig verhaal. "Zelfspot heb ik mezelf aangeleerd om een soort beschermlaag over mezelf heen te creëren", vertelt Qucee. "Dat komt puur door pesterijen op een zwaar level. Zo zwaar dat het mij tot de dag van vandaag nog altijd dwars zit en ik het nog altijd moeilijk vind om erover te praten."

Ook schrijven over zijn pestverleden vindt Qucee moeilijk. Zo probeert hij het soms te verwerken in woorden voor zijn muziek. "Dan stop ik halverwege. Ik kan over alles praten en schrijven, maar de pesterijen die ik heb meegemaakt waren zwaar."

Geen vrienden

Qucee vertelt dat hij uit een liefdevolle en hechte familie komt. Maar alleen de liefde van zijn familie was niet genoeg. "Naast dat je liefde van je familie wil krijgen, wil je ook vrienden hebben. Dat heb ik niet gekend", zegt hij. "Ik was een jaar of zes toen ik op het speciaal onderwijs zat. Ik had ook overgewicht, waardoor ik al snel een target was. Ik woonde in Spijkenisse en mijn school was ergens in Oostvoorne, dus ik kwam iedere dag thuis met een oranje busje. Dat is zo'n busje waarvan iedereen zegt: 'Oh, dat is dat gehandicaptenbusje'. Dan heb je al een 3-0 achterstand. Ik werd altijd gepest, was nergens welkom en was altijd op mezelf."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weggestuurd bij verjaardag

Terugdenken aan zijn pestverleden ervaart Qucee nog altijd als een trauma. Hij vertelt ook over zijn zwaarste ervaring: "Ik heb meegemaakt dat ik eindelijk door iemand was uitgenodigd voor zijn verjaardag. Ik was voor het eerst echt blij in mijn leven, want ik werd nooit voor een verjaardag uitgenodigd. Dat is kut als kind. Mijn moeder kocht met haar laatste geld een outfitje en een cadeautje. Toen ik daar aankwam, was iedereen al met elkaar aan het spelen. De persoon die mij had uitgenodigd, was met al die jongens die mij niet mochten en mij pestten. Ik ben gewoon niet op die verjaardag binnengekomen en werd weggestuurd."

Groepsdruk

Ondanks dat deze ervaring hem veel pijn heeft gedaan, koestert Qucee geen wrok naar de jongen die hem uitnodigde voor de verjaardag. "Achteraf denk ik: het is groepsdruk. Ik was al heel dankbaar dat hij me had gevraagd. Dat liet zien dat hij goed was. Misschien is dit voor hem een klein ding geweest, maar het heeft mij echt opgefokt. Ik ben toen huilend in een rechte lijn naar huis gerend en heb heel de avond gehuild in mijn kamer. Ik vroeg om niks, het enige wat ik wilde was liefde en acceptatie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie