Entertainment

Jairzinho over vertrek Sevn: "Ik ben trots op hem, maar ik had hem er liever bij gehad"

  1. Newschevron right
  2. Jairzinho over vertrek Sevn: "Ik ben trots op hem, maar ik had hem er liever bij gehad"

Voor Jairzinho is Rotterdam Airlines net als zijn kindje. In 2009 richtte de rapper samen met zijn broertje het label op en vanaf dat punt is de rest geschiedenis. Rotterdam Airlines kent veel successen, maar dat ging zeker niet zonder moeilijkheden. In de nieuwe Real Talk vertelt Jairzinho over zijn label, het vertrek van Sevn Alias en het opbouwen van succes in de industrie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

het begin

"Ik kom uit een tijd waar je rapte omdat je het leuk vond, niet omdat er iets mee verdiend zou worden." Zo beschrijft Jairzinho het begin van zijn carriére. De Rotterdamse rapper deelde altijd al een passie voor muziek en sloot zich daarom op jonge leeftijd aan bij een Surinaamse band. "Ik was vroeger veel bezig met voetballen en ging daarna in een Surinaamse band. Ik had heel veel interesse in muziek, ik hield ervan. Ik ben begonnen als drummer, maar eindstand zag ik dat je echt zanger moest zijn. Het was interessanter dan een drummer. Dus ik dacht: 'Weet je wat? Ik word zanger, man.'", legt de artiest uit aan Fernando. Jairzinho vertelt dat hij vijftien jaar geleden werd geboekt door de mensen waarvan het huidige Rotterdam Airlines-pand was. Hij mocht daar een optreden geven en als hij nu terugdenkt, vindt hij dat heel tof. "Nu is het van ons."

van muziek naar theater en terug

Daar bleef het daarna wel bij. Na het bandje raakte Jairzinho gefascineerd door theater en dat ging heel lang heel goed. Hij toerde op een gegeven moment door heel Nederland, België en ging zelfs naar Atlanta voor een productie. "Ik was popping, ik ga niet voor je liegen", zegt de rapper zelf over deze periode. Later verloor hij daar interesse in en stapte hij over naar 'de block'. De passie voor muziek is echter nooit vervaagd en toen hij merkte dat er eindelijk brood mee te verdienen viel, ruilde hij de streetlife in voor muziek en kwam Rotterdam Airlines tot leven.

sevn alias

Sevn Alias was één van de eerste artiesten die Jairzinho en zijn broer onder hun hoede namen. Zij hebben Sevn ontdekt toen hij nog jong was. "Ik was op vakantie en mijn broertje stuurde me een bericht met: 'Yo, check deze jongen'. Ik had een tune en die liet ik remixen door andere artiesten en we hebben hem [Sevn] ook een remix laten doen. Toen hebben we hem er gelijk bijgenomen." Jairzinho en zijn broertje Luciano hadden Rotterdam Airlines toen wel al opgericht, maar het was toen nog niet helemaal een label. Toen Sevn meer bekendheid kreeg, gold dat ook voor het label, waardoor zij meer artiesten tekenden en uiteindelijk groot werden. In 2017 kondigde Sevn echter aan dat hij wegging bij het label. Jairzinho had gehoopt dat de samenwerking nog langer zou duren, maar is aan de andere kant ook enorm trots op de rapper.

"Niets gebeurt voor niets. Het is blijkbaar het moment geweest dat hij een stap heeft kunnen maken in zijn carrière, omdat hij daar stabiel genoeg voor was. Ik ben sowieso trots en blij voor die jongen met de dingen die hij nu doet. Maar als ik eerlijk ben, had ik hem er veel liever bij gehad."

werken, werken, werken

Het leven gaat natuurlijk verder en dat gold ook voor Jairzinho. Het vertrek van Sevn was moeilijk, maar het label pakte het weer op en ging goed verder. Artiesten als Kevin en Chip Charlez zaten er al en die groeide met Rotterdam Airlines mee. Young Ellens sloot zich later ook bij de lange lijst met artiesten aan. Rotterdam Airlines doet het tegenwoordig dus heel goed en er zit nog alleen maar meer aan te komen. "We zitten eraan te denken om twee Amerikaanse artiesten te signen, ik heb twee clipjes in Amerika geschoten, ik heb zelf nog een paar Engelse tunes in de stash. [...] Ik ben nu weer in de office op grind mode." Want business gaat goed, maar kan uiteraard altijd beter. Jairzinho weet waar hij mee bezig is, dus stress heeft hij niet. Hij heeft veel geleerd van de rapgame en vertelt dat het om niets meer gaat dan hard werken.

"Je moet geen haast hebben en je moet het vooral niet alleen voor het geld doen. Hou het honderd, dat is het belangrijkst. Werk hard, ga niet te vroeg uitklokken. Je moet wallen onder je ogen zien en echt werken, werken, werken. Hoe meer je erin zet, hoe meer je eruit haalt. Je kan zelfs zonder talent iets forceren."

Ster advertentie
Ster advertentie