Entertainment

Young Thug lijkt afstand te nemen van Gunna en steunt Lil Baby vanuit de gevangenis

foto: YouTube: Law&Crime Network
  1. Newschevron right
  2. Young Thug lijkt afstand te nemen van Gunna en steunt Lil Baby vanuit de gevangenis

Young Thug heeft zijn steun voor Lil Baby uitgesproken, ten koste van Gunna, in een zeldzame post op social media vanuit de gevangenis. De rapper, die momenteel terechtstaat in de YSL RICO-zaak, plaatste woensdag een cryptisch bericht waarin hij duidelijk zijn positie liet zien.

Lil Baby is al een tijd uitgesproken in zijn kritiek op Gunna, vooral sinds Gunna in december 2022 een zogehete 'plea deal' accepteerde in de RICO-zaak. Het was lange tijd onduidelijk welke kant Young Thug koos in dit verhaal, maar na zijn post op X lijkt hij daar wat meer duidelijkheid over te hebben gegeven. In de post schreef hij simpelweg: "whateva wham say goes," verwijzend naar Lil Baby's bijnaam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"F*CK THE RATS"

Vorig jaar zomer leek Lil Baby een subtiele sneer naar Gunna en andere beklaagden die schuldig pleitten te maken in een snippet van een onuitgebracht nummer.

Hij rapte: "Pussy n-ggas taking pleas/ I know Slime ain’t happy." Een paar maanden later nam de 4PF-frontman een duidelijker standpunt in tijdens een van zijn concerten. Toen hun gezamenlijke hit Drip Too Hard door de speakers knalde, zei hij: "Fuck the rats, turn this shit off."

GEEN BEEF

Ondanks de harde woorden van Lil Baby houdt Gunna vol dat Young Thug niks tegen hem heeft. In een interview met XXL in april liet de rapper weten dat zijn relatie met zijn labelbaas onveranderd is: "Het is hetzelfde. Het is altijd liefde. Onze relatie, dat is onze relatie." Toen Gunna werd gevraagd naar de beschuldigingen dat hij Thug zou hebben verraden om vrij te komen, en hoe rappers als Lil Durk, 21 Savage en Lil Baby hem een verrader noemen, reageerde hij kalm. "Geen van die rappers zit in de zaak. Ze weten niet wat er juridisch gezien gaande is", zei hij.

Ster advertentie
Ster advertentie