Entertainment

Ellen DeGeneres maakt na 19 seizoenen einde aan dagelijkse talkshow

foto: YouTube: TheEllenShow
  1. Newschevron right
  2. Ellen DeGeneres maakt na 19 seizoenen einde aan dagelijkse talkshow

Ellen DeGeneres stopt met haar dagelijkse talkshow. Na 19 seizoenen en meer dan 3000 afleveringen komt er een einde aan het populaire The Ellen DeGeneres Show, waarin tal van beroemdheden hebben aangeschoven. Dat heeft de presentatrice en comedian laten weten aan The Hollywood Reporter. De laatste afleveringen zullen volgend jaar op tv komen.

Geen uitdaging meer

In het interview vertelt Ellen dat ze het programma niet meer uitdagend genoeg vindt. "Wanneer je een creatief persoon bent, heb je constant uitdaging nodig. Hoe geweldig en leuk deze show ook is, het is gewoon geen uitdaging meer." Eigenlijk wilde Ellen na het zestiende seizoen al stoppen, of voor maximaal voor één jaar bijtekenen. Producent Warner Bros zag liever dat ze nog vier jaar bleef. "Toen zijn we overeengekomen op drie jaar en ik wist dat dat m'n laatste zouden worden. Dat was altijd al het plan."

Ellen zal morgen aan collega Oprah Winfrey meer toelichting geven over haar besluit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beschuldigingen en slechte werksfeer

Ellen en haar show kwamen het afgelopen jaar niet echt positief in het nieuws. Ze verloor veel sponsoren en kijkers nadat er verhalen van (oud-)medewerkers naar buiten kwamen over de nare werksfeer. Zo werd er gezegd dat ze "de gemeenste persoon op aarde" is. Ook was er sprake van beschuldigingen van seksueel misbruik.

Toch is dat niet de reden dat Ellen nu stopt met het programma. "Dan was ik dit seizoen niet teruggekomen. Maar het was heel pijnlijk." Ze vertelt dat ze door een moeilijke tijd is gegaan toen de verhalen steeds groter werden. "Ik had zoiets van: dit verdien ik niet. Ik weet wie ik ben. Ik ben een goed mens."

De host vindt het erg vervelend dat mensen denken dat ze er niet mee zit. "Ik geef er enorm veel om. Het brak mijn hart toen ik erachter kwam dat mensen hier geen fantastische tijd hadden en dat ze gekwetst waren. Ik check nu zo vaak als ik kan in via Zoom bij verschillende afdelingen en zorg ervoor dat mensen weten dat ze bij me terechtkunnen als ze een vraag hebben."

Niet stilzitten

Wat Ellen nu met haar vrije tijd gaat doen, weet ze nog niet precies. "Mijn agent heeft zoiets van: waarom zit je niet eens even stil. Je weet waarschijnlijk niet eens hoe uitgeput je bent." Maar stilzitten vindt ze moeilijk. "Ik heb constant de behoefte om door te gaan." Ze ziet het wel zitten om weer iets met films te gaan doen en daarnaast geeft ze aan zich meer te willen gaan bezighouden met het milieu en dieren.

The EllenDeGeneres Show was vanaf 2003 op tv. In Nederland werd het vanaf 2007 uitgezonden bij RTL.

Ster advertentie
Ster advertentie