Entertainment

Boef haalt uit naar Radio 538 en andere media: "Alleen omdat ik geen witte Nederlander ben"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Boef haalt uit naar Radio 538 en andere media: "Alleen omdat ik geen witte Nederlander ben"

Boef heeft hard uitgehaald naar Radio 538 en andere Nederlandse media. In een video op zijn Instagram legt de rapper uit dat hij veel meer erkenning zou krijgen voor zijn successen als hij een witte Nederlander zou zijn. "Dan hadden alle media het over mijn bijzondere mijlpaal gehad."

'Wie is Boef?

Een bericht van een medewerker van Radio 538 ging gisteren viraal, omdat hij deed alsof hij Boef niet kende. Een fan vroeg zich namelijk af waarom de radiozender geen aandacht schonk aan een bijzondere mijlpaal die de rapper heeft behaald. "Jullie bellen iemand op die tien miljoen streams heeft behaald. Maar Boef wordt niet gebeld, terwijl hij de eerste en enige artiest in Nederland is met honderd gouden en platina platen. Beetje jammer wel", stuurde de luisteraar via WhatsApp naar het 538-team. "Bedankt voor je bericht. Leuk dat je luistert naar Radio 538! Wie is Boef??", werd er gereageerd.

foto: Instagram: @boef

Medewerker 538 doet alsof hij Boef niet kent

Radio 538 biedt excuses aan

De fan stuurde het gesprek door naar Boef, die de berichten met zijn volgers op Instagram deelde. "Ik denk dat ze niet willen erkennen dat ik de scene heb gesloopt. Het doet ze te veel pijn." De reactie van de Radio 538-medewerker is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen, aangezien Boef in 2022 nog de award voor Beste Hiphop kreeg uitgereikt. Het duurde dan ook niet lang voordat het socialmediateam van 538 excuses maakte voor de misplaatste actie. "Natuurlijk weten we wie je bent, Boef. Het was een ondoordachte reactie van een collega. Excuses daarvoor."

foto: Instagram: @boef

Radio 538 biedt excuses aan

Boef haalt uit naar media

Hoewel Boef de excuses van 538 accepteert, maakt de rapper in zijn volgende Instagram Story duidelijk dat er een gemis is aan erkenning voor artiesten met een migratieachtergrond. "Ik ben al bezig met muziek sinds ik tien jaar oud ben en heb als een beest gestreden om te komen waar ik nu ben." Hij verbaast zich over het feit dat de meeste media geen aandacht schenken aan het feit dat hij de eerste Nederlandse artiest is die honderd gouden/platina platen heeft behaald. "Het interesseert ze geen ene moer. Natuurlijk gaan ze niet opschrijven dat Boef supersuccesvol is", zegt hij sarcastisch.

Volgens Boef zouden media anders met de situatie omgaan als de meest succesvolle artiest 'gewoon' uit Nederland zou komen. "Als ik nu gewoon een witte Nederlandse artiest was... Jongen, dan had de hele media volgestaan en had iedere talkshow het erover gehad. Maar bij Boef, 'ssst'", zegt de rapper terwijl hij zijn vinger voor zijn mond doet. "Maar als ik één keer door rood licht loopt... ach, joh", sluit Boef zijn verhaal af om duidelijk te maken dat de meeste media vooral aandacht aan hem schenken als ze hem in een negatief daglicht kunnen zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie