Entertainment

F1rstman treedt op bij grootste (coronaproof) autodisco van Europa

foto: Instagram: f1rstman
  1. Newschevron right
  2. F1rstman treedt op bij grootste (coronaproof) autodisco van Europa

De Duitse club Index bij het stadje Schüttorf heeft een manier bedacht om dikke feesten te organiseren en zich tegelijkertijd strikt aan de coronaregels te houden. Namelijk door autodisco's te organiseren. Het idee? Je rijdt in je eigen waggie het parkeerterrein op, zorgt voor wat feestlichtjes en zet net als de andere honderd auto's op het terrein je radio op het juiste kanaal. F1rstman was gisterenavond aanwezig voor een optreden en op zijn Instagram is te zien (en horen) hoe gezellig dat eraan toeging. Claxonapplaus!

Groot succes
"Toen we het plan aanboden bij de autoriteiten kregen we direct toestemming, want we houden ons aan de regels", vertelt clubeigenaar Holger tegen De Volkskrant. Inmiddels gaan de beelden van zijn autodisco de hele wereld over. Tot nu toe zijn de feesten dan ook een groot succes. Alle drive-in avonden zijn uitverkocht. "We kregen al bezoek uit Rusland en werden gebeld door een festival in Canada. Ze vragen ons om video's en om kennis te delen", aldus Holger.

Veiligheid voor alles

Op de drive-in autodisco wordt echt aan alles gedacht. Zo lopen er oplaadteams rond om auto's met lege accu's weer op gang te helpen. Dat komt namelijk nog al vaak voor als iedereen constant op de claxon drukt... Verder lopen er entertainers tussen de auto's door en worden er lasershows gehouden. Ook aan de veiligheid wordt gedacht: de auto's met ieder maximaal twee personen worden in strakke lijnen geparkeerd en er lopen medewerkers rond met mondkapjes en veiligheidsvesten om eventuele ontsnappende feestgangers weer terug de auto in te sturen. Alleen voor een toiletbezoek mag je eruit.

Ster advertentie
Ster advertentie