Entertainment

Familie Bob Marley presenteert 12-delige docu over de reggaelegende

foto: YouTube: Bob Marley
  1. Newschevron right
  2. Familie Bob Marley presenteert 12-delige docu over de reggaelegende

"One love, one heart. Let's get together and feel alright!" Bob Marley zou dit jaar 75 geworden zijn en om dat te vieren komt er op YouTube een twaalfdelige documentaire-serie over de reggaelegende uit. Bob Marley: Legacy maakt een reis door Bobs leven en laat zien hoe zijn zijn muziek en de legacy die hij heeft achtergelaten vandaag de dag nog steeds relevant zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste aflevering

In Bob Marley: Legacy zullen naast zijn muziek ook nooit eerder vertelde verhalen en intieme interviews met familie, vrienden en collega's aan bod komen. De eerste aflevering, 75 Years A Legend, staat al online. Daarin is het huis van Bob Marley op Jamaica te zien. Onder anderen zijn zoons Ziggy, Julian en Rohan en zijn kleinzoon Skip praten over de invloed die hun vader en opa op het eiland - en ver daarbuiten - had.

Marley75

Dit hele jaar houden de Marley-familie, Universal Music Enterprises en Island Records zich onder MARLEY75 bezig met activiteiten die in het teken staan van het herdenken van Bob Marley. Denk aan speciale wereldwijde events, tentoonstellingen en nooit eerder uitgebracht materiaal. Naast de docu-serie is vandaag ook de een Iron Lion Zion EP uitgebracht waarop speciale versies en remixes staan van de klassieke reggaehit uit 1973.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

One love in 2020

Dat Bob Marley nog altijd voortleeft bij zijn fans én bij nieuw publiek, blijkt onder andere uit het feit dat hij op social media een van de meest gevolgde overleden artiesten is. MARLEY75 wil zijn muziek en vooral zijn boodschap van liefde, gerechtigheid en eenheid nu weer opnieuw naar de voorgrond brengen: "een gevoel dat meer dan ooit nodig is in 2020."

Ster advertentie
Ster advertentie