Naar homepage
Entertainment

Swizz Beatz wil Verzuz-battle tussen Biggie en 2Pac

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Swizz Beatz wil Verzuz-battle tussen Biggie en 2Pac

Swizz Beatz en Timbaland hebben de afgelopen maanden al voor flink wat quarantaine-entertainment gezorgd. In hun Verzuz-battles op Instagram namen tal van hiphop- en r&b-grootheden het tegen elkaar op, maar er is één battle die Swizz (en waarschijnlijk vele anderen) nog graag ziet gebeuren: 2Pac vs. The Notorious B.I.G.

Droombattle

In het programma Jalen & Jacoby vertelde Swizz over zijn 'droombattle': "Ik wil uitzoeken hoe we Pac en Biggie kunnen doen op een manier waarop mensen het echt leuk gaan vinden." Timbaland haakt daar vervolgens enthousiast op in: "I got you! Ik heb daar een idee voor. Ik bel je later!" Als het toch gaat over overleden legendes, ziet hij zelf een battle tussen Michael Jackson en Prince wel zitten.

De hosts van het programma vragen zich af of er hologrammen op het Verzuz-kanaal gaan verschijnen, maar over concrete plannen is nog niks bekend. "Mensen hebben me wat toffe ideeën voorgesteld", is alles wat Swizz erover loslaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miljoenen kijkers

De Verzuz-battles zijn tot nu toe een groot succes. Afgelopen weekend trok de muzikale strijd tussen Ashanti en Keyshia Cole meer dan een miljoen kijkers. Nog meer mensen keken twee maanden daarvoor naar de battle tussen voormalig rivalen Gucci Mane en Jeezy. Verder leverde onder andere ook Monica vs. Brandy, Rick Ross vs. 2 Chainz en DMX vs. Snoop Dogg memorabele momenten op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Biggie vs. 2Pac

Er is altijd een rivaliteit tussen Biggie Smalls en Tupac Shakur geweest en helaas werden ze beiden doodgeschoten voordat ze dat konden oplossen. Desondanks worden ze allebei herinnerd als een van de grootste rappers aller tijden. Hun muziek heeft bewezen tijdloos te zijn en zal altijd voortleven onder hiphopfans. Het blijft dan ook een moeilijke vraag: ben je team Pac of team Biggie?

Ster advertentie
Ster advertentie