Entertainment

Bontfoto Famke Louise blijkt tease naar nieuwe Videoland-docu 'Bont Girl'

foto: Videoland
  1. Newschevron right
  2. Bontfoto Famke Louise blijkt tease naar nieuwe Videoland-docu 'Bont Girl'

Famke Louise lag deze week behoorlijk onder vuur nadat er een foto online verscheen waarop ze aan het shoppen is op een bontmarkt. Ze werd al snel uitgemaakt voor dierenbeul en verloor een flink aantal volgers, maar gisterenavond bleek dat er iets heel anders achter de foto zit. Famke was daar namelijk niet om te winkelen, maar om de Chinese bontindustrie te ontmaskeren voor haar nieuwe Videoland-docu Bont Girl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dekmantel

Famke vertelt in de docu dat ze, nadat ze door de Bont Voor Dieren werd uitgeroepen tot 'Dom Bontje', met haar eigen ogen wilde zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie. Daarom vliegt ze samen met die organisatie en de Franse dierenactivist Thomas naar China, waar ook activiste Jenny hun vergezelt. Een confronterende reis: "Het is wel echt een domme keuze geweest om dat bont te dragen", zegt Famke met tranen in haar ogen tegen de camera.

Confronterend

De groep bezoekt verschillende plekken in China, zoals een enorm warenhuis, een dierenopvang, een grote bontmarkt en Changli: de hoofdstad op het gebied van wasbeerhondenbont. Daar wordt een bezoek gebracht aan een fokkerij. Er wordt besloten dat het verstandiger is dat Famke niet meegaat naar die laatste plek, omdat er een te groot risico is dat ze haar emoties niet onder controle kan houden. Ze krijgt later op beeld te zien hoe het er daar aan toegaat. En dat is verschrikkelijk heftig...

"Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen. Het was nodig om het opzetten van een kledinglijn als dekmantel te gebruiken en hiermee toegang te krijgen tot de bontmarkten en -boerderijen in China."

Bont Girl is te bekijken op Videoland, maar let op: sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Ster advertentie
Ster advertentie