Entertainment

Pharrell Williams geeft meer dan 100 geslaagden een stageplek

foto: Harlem Children's Zone
  1. Newschevron right
  2. Pharrell Williams geeft meer dan 100 geslaagden een stageplek

De 114 geslaagden van een middelbare school in New York hebben dit jaar niet alleen een diploma gekregen, maar ook een stageplek die is geregeld door Pharrell Williams. Dat maakte de artiest bekend tijdens de inspirerende speech die hij gaf aan de scholieren van de Harlem Childern's Zone Promise Academies.

"Dus laat me duidelijk zijn: op iedereen van de klas van 2019 die geslaagd is, wacht een gegarandeerde stageplek volgende zomer. Het is een ding om 'woke' te zijn, maar je moet ook wakker, actief en betrokken zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Connecties

De school sloot een partnerschap met Pharrell om de leerlingen te voorzien van een stage die hen de nodige connecties zouden geven om te slagen in hun vakgebied. Volgens Anne Williams-Isom, CEO van de school, zou de producer de juiste deuren kunnen open voor de jongeren. "Dat er iemand is die de leerlingen een stage van hoge kwaliteit wil garanderen als ze klaar zijn met het eerste studiejaar, vinden we erg waardevol en we zijn er heel blij mee", vertelt ze aan BuzzFeed News.

Van kansarm naar kansrijk

Een groot deel van de scholieren komt uit kansarme gezinnen. Juist daarom is dit stageprogramma volgens Williams-Isom zo belangrijk. "Als we onze gemeenschap, deze kinderen en deze familie uit de armoede willen hebben, moeten we zorgen dat ze een salaris krijgen waar ze goed van kunnen leven." Volgens haar is niet alleen een goede studie noodzakelijk om dat te bereiken, maar is werkervaring door middel van een goede stageplek ook belangrijk.

Ster advertentie
Ster advertentie