Naar homepage
Entertainment

Fyre Festival-investeerders eisen geld van Kendall Jenner en Emily Ratajkowski

bron: EPA/AFP
  1. Newschevron right
  2. Fyre Festival-investeerders eisen geld van Kendall Jenner en Emily Ratajkowski

Het verhaal rondom het geflopte Fyre Festival is nog lang niet voorbij. Terwijl organisator Billy McFarland een gevangenisstraf van zes jaar uitzit en miljoenen dollars moet betalen, zijn er meer mensen die flink wat geld moeten teruggeven. Zo wil de curator van de Fyre-zaak ook geld zien van onder anderen Kendall Jenner en model Emily Ratajkowski.

Dure Instagrampost

Kendall Jenner ontving destijds 275.000 dollar voor het plaatsen van een Instagrampost om het festival te promoten. Emily kreeg 300.000 dollar. Die bedragen moeten ze nu terugbetalen. Deze afspraken zijn volgens de rechtszaak namelijk onderdeel van de fraude. Het wordt de modellen kwalijk genomen dat ze hun volgers niet hebben laten weten betaald te worden voor de Instagramberichten en dat ze, ondanks dat ze op de hoogte waren van de problemen van de organisatie, niet hebben laten weten dat ze daarom zelf niet meer naar het festival gingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

geplande Optredens

Er wordt ook geld geëist van de agentschappen van onder anderen Migos, Rae Sremmurd, Lil Yachty, Pusha T, Desiigner, Tyga, Skepta en de band Blink 128. Zij waren geboekt op het festival, maar de optredens hebben nooit plaatsgevonden. Het gaat bij elkaar om miljoenen dollars die bedoeld zijn voor de gedupeerde investeerders van Fyre Festival.

Ster advertentie
Ster advertentie